RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Pantazi i-a amenințat cu avocații pe liberalii care au cerut votul consilierilor pentru a-l da pe mâna procurorilor DNA! Consilierii PSD nu au participat la vot, secretarul Irina Jitaru a mai făcut o gafă!

Scene tensionate în ședința de Consiliu Local la discutarea proiectului de hotărâre privind sesizarea DNA împotriva primarului Dumitru Pantazi. Proiectul de hotărâre inițiat de doi consilieri locali, cu privire la un posibil abuz în serviciu făcut de edil. 

Este vorba despre sumele pe care inspectorii Curții de Conturi le-au identificat ca fiind prejudicii aduse bugetului local, în timpul mandatului fostului primar Grigore Crăciunescu și pe care actualul edil nu a făcut demersurile necesare pentru a le recupera.

  

Primarul Dumitru Pantazi nu a dorit să participe la votul pe acest proiect de hotărâre, părăsind sala de ședințe, nu înainte de a-i amenința cu avocații pe inițiatorii demersului: Cătălin Conache și Claudiu Bodoașcă.

„La acest proiect eu mă retrag, dar fac afirmația că voi solicita daune și cheltuieli cu avocații în cazul când….pentru că nu am nici o vină în speța aceasta”, a declarat primarul Dumitru Pantazi, părăsind sala de ședințe a Consiliului Local.

Imediat după anunțul făcut de primarul Dumitru Pantazi, Vasile Haldan, consilier PSD, a luat cuvântul și a anunțat că grupul de consilieri PSD nu va participa la vot.

„Grupul consilierilor PSD, având în vedere dreptul fiecărui cetățean, a fiecărui consilier sau a unui grup de consilieri, de a sesiza Direcția Națională de Anticorupție atunci când consideră că este necesar, nu va participa la acest vot”, a declarat Vasile Haldan, consilier PSD.

Deși în urma acestui anunț, ședința de Consiliu Local trebuia suspendată din lipsă de cvorum, secretarul UATM Pașcani Irina Jitaru a permis ca dezbaterile să aibă loc, ba mai mult a consemnat și votul deși fără cvorum era evident că hotărârea nu putea fi adoptată, la vot participând doar 9 din cei 19 consilieri locali.

Claudiu Bodoașcă, unul dintre inițiatori și-a susținut proiectul explicând că decizia a fost luată după ce inspectorii Curții de Conturi Iași i-au notificat că pot răspunde financiar pentru că nu au făcut nimic în vederea recuperării sumelor de bani reținute drept prejudiciu la bugetul local.

„Domnul primar s-a supărat. Vă explic acum de ce am inițiat acest proiect. Știți că avem niște decizii ale Curții de Conturi prin care ni se solicită să le precizăm în ce ședințe am dezbătut această speță și care este rezultatul analizei noastre. Ne-au atras atenția că sumele sunt prescrise și că vom răspunde noi. Eu nu vreau să fiu tras la răspundere pentru alții”, a explicat Claudiu Bodoașcă, consilier liberal.

Viceprimarul Gabriela Nedelcu, deși a anunțat că nu participă la vot, a ținut să intevină și să spună- consilierii locali trebuiau să ceară mai întâi explicații de la funcționarii din Primărie și i-a îndrumat să sesizeze DNA-ul fără acordul Consiliului Local.

„Trebuia să cereți mai întâi un raport scris de la funcționari ca să vedeți care este adevărul. Prejudiciul a fost făcut de fostul primar Grigore Crăciunescu și vreți să răspundă primarul Dumitru Pantazi? Știți adresa la DNA, faceți singuri plângere”, a spus Gabriela Nedelcu.

În replică, Cătălin Conache a reproșat faptul că  a solicitat explicații și un raport însă nu a primit nimic.

„Eu am solicitat întreaga documentație care a stat la baza raportului făcut de serviciile de specialitatea ale primarului, însă nu am primit nimic. Din punctul meu de vedere atât timp cât instanța de judecată constat o prescripție a sumelor…”, a încercat să explice Cătălin Conache.

Acesta a fost însă întrerupt de directorul economic al Primăriei, Angelica Lăbonțu care a spus că instanța de judecată a greșit.

„Dați-mi voie să vă spun! Instanța de judecată a greșit. Toate procesele s-au terminat în 2017, iar în acel an s-a făcut acțiunea în regres. Unde e tardivitatea?”, a intervenit Angelica Labonțu.

Conache a continuat și a explicat că nu este în măsură să comenteze deciziile unor instanțe de judecată, iar mai apoi s-a votat proiectul care a înregistrat 8 voturi pentru de la PNL și un vot împotrivă a lui Sorin Olariu de la PMP.

În mod surpinzător, secretarul UATM Pașcani, Irina Jitaru a consemnat că proiectul a fost respins, asta deși la vot nu a fost cvorumul necesar prevăzut în lege și anume 50 + 1 din aleșii locali.

Related posts

Se vor încălzi mai tare caloriferele clienților R.A.G.C.L. Pașcani

Teona Gherasim

Lista drumurilor care vor fi plombate în această vară

Redacția

Documentații incomplete pentru eliberarea titlurilor de proprietate, transmise către Comisia Județeană de Fond Funciar!

Marius Parteni
Încarcă...