RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Dumitru Pantazi susține că nu-și dorește să se închidă RAGCL și că vina este a șefilor regiei care nu au încasat sumele restante de la populație!

 

Primarul Dumitru Pantazi a publicat astăzi pe pagina sa de Facebook o postare în care susține că nu-și dorește închiderea RAGCL și că municipalitatea a acordat o „gură de oxigen” regiei, dar aceasta nu a profitat.

  

 

În prima fază,  a postării sale, Dumitru Pantazi spune că astăzi a avut loc le sediul Primăriei o ședință de Consiliu Local, în care s-a discutat și problema RAGCL. În ciuda faptului că acesta a lipsit de la convocarea aleșilor, primarul nu a explicat în postare motivul absenței sale, limitându-se la a repeta faptul că municipalitatea a achitat subvențiile la zi către RAGCL.

„Astăzi, 16 aprilie 2019 la sediul Primăriei Municipiului Pașcani a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local. La sfârșitul ședinței au fost discuții legate de ceea ce se întâmplă cu Regia pășcăneană.Am mai spus și o repet, NU imi doresc ca sistemul centralizat să se închidă, deși am observat că unii au pus deja cruce peste acest serviciu și m-au dat drept pe mine vinovat.Am să le răspund atât lor, dar vreau să transmit și cetățenilor Municipiului Pașcani, faptul că Primăria a achitat sumele restante către furnizorul de gaz, datoria la acest furnizor fără avansul pe luna aprilie este de aproximativ 650.000 lei, astfel furnizorul este acoperit pentru distribuția de gaz de până în acest moment, cu diferența de subvenție de 680.000 lei” ,a precizat primarul Dumitru Pantazi.

Șeful Primăriei a mai atras atenția că  RAGCL are de încasat de la populație suma de 5 milioane de lei și că „ dacă ar încasa măcar o mică parte din această sumă, ar putea furniza apă caldă fără probleme. Mai exact, Regia ar trebui să achite doar 400.000 lei, adică factura de avans pentru luna aprilie.Noi am dat o gură de oxigen Regiei prin aceste sume, însă depinde și de cei din conducere să își facă treaba și să încaseze din sumele restante”.

În acest moment, în jur de 2.200 de familii din Pașcani stau fără căldură și apă caldă după ce RAGCL a sistat furnizarea servicului centralizat de termoficare și a anunțat că disponibilizează jumătate dintre salariații săi.

Related posts

Dispensar medical la Răchiteni

Redacția

ANM: Noi alerte de furtuni puternice

Redacția

Referendumul nu este un moft: În țară se votează pentru investiții din bani europeni, gaze de șist sau exploatări aurifere prin cianuri! Pe 5 iunie vor avea loc mai multe referendumuri locale!

Răzvan Grecu
Încarcă...