RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul Dumitru anunță începerea demersurilor pentru construcția unui bazin de înot, după ce a fost ironizat pe Facebook și la radio de Răzvan Grecu!

Primarul Dumitru Pantazi a anunțat prin intermediul paginii sale de Facebook începerea demersurilor pentru construirea unui bazin acoperit de înot. Postarea acestuia vine la 10 zile după ce jurnalistul Răzvan Grecu  l-a ironizat în legătură cu lipsa unui astfel bazin de înot, acoperit, la Pașcani.

 

  

„Domn` primar, vacile sunt bine? Dau lapte? Oile cum sunt? Au fătat deja?! La noi, e totul bine! Noi alimentăm și plecăm la Roman! Mulțumesc de întrebare ”, a scris jurnalistul, ca preambul a unei postări a primarului municipiului Roman în care anunța intrarea gratuită a elevilor, în vacanța intersemestrială, la bazinul de înot.

Întrebat de reporterii NewsPascani.com, purtătorul de cuvânt al Primăriei, a explicat că pe ordinea de zi a ședinței extraordinare, ce va avea loc săptămâna viitoare, este un proiect prin care se va da unei suprafețe de 3.000 de metri pătrați, din terenul bazei sportive, destinația construirii unui bazin de înot. După această etapă se va face cartea funciară, iar mai apoi studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico economici și licitația pentru desemnarea constructorului. Proiectul ar urma să fie implementat de Compania Națională de Investiții.

„Proiectul vine în urma vizitei la Compania Națională de Investiții de la București, a șefilor administrației locale, cu privire la amenajare la amenajarea unui bazin de înot în municipiul nostru. Primul pas este un proiect de hotărâre privind ruperea unei bucăți de pământ de trei mii de metri pătrați din terenul aflat în incinta terenului sportiv municipal, iar mai apoi vor fi făcuți ceilalți pași, de la carte funciară până la toate studiile și achizițiile necesare pentru o astfel de investiție” a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Cu toate că proiectul este la început, primarul Dumitru Pantazi pare că știe cum va arăta bazinul de înot și ce caracteristici va avea.

„Cladirea bazinului este configurata astfel:

PARTER (Grupuri sanitare, Vestiare, Zona dusuri, Centrala tratare aer, Spatiu depozitare, Bazin de compensare, Statie filtrare apa, Centrala termica, Statie de tratare si pompare apa etc;

ETAJ (Plaja, zona incalzire, Depozitare material didactic, Prim ajutor, Grup sanitar, Oficiu, Spatiu public, Zona pediluviu, Bazin.

– Cuva va avea dimensiunile de 25 x 12,5m cu o adancime variabila de la 1,20 m la 1,80 m, cota de 1,80 m fiind situata in zona de block starturi.

– Bazinul va fi dotat cu sistem de preaplin si asigurare a luciului de apa.” a explicat primarul Dumitru Pantazi pe Facebook.

Tot pe Facebook, liderul consilierilor liberali din Consiliul Local Pașcani, Claudiu Bodoașccă a reamintit că anul trecut în august l-a chestionat pe primarul Dumitru Pantazi pe marginea acestui bazin de înot, iar edilul șef i-a transmis că nu există un proiect la finanțare, deoarece mai întâi trebuie făcut un studiu de fezabilitate.

„Ieri am văzut postarea domnului primar prin care anunța că are în intenție construirea unui bazin de înot la Pașcani. Se pare ca interpelarea mea a stârnit interesul domniei sale și da, unul din rolurile opoziției este și să trezească din somn administrația locală , chiar dacă papucii în care doarme sunt foarte confortabili. Iată ce întrebam pe 29 august 2019:

La Clubul Sportiv a fost vreun proiect de pe timpul celuilalt Primar, cu un bazin de înot, depus undeva la finantare?

Nu, este un studiu de prefezabilitate depus la Compania Natională de Investiții și în cadrul acelui studiu era și bazin de înot prevăzut.

Claudiu Bodoașcă: este în continuare depus la finantare?

Primarul Dumitru pantazi: nu la finantare, pentru că trebuie pregătit studiul de fezabilitate”

Related posts

Clienții casnici cu un singur loc de consum vor beneficia automat de plafonarea prețurilor la energie

Redacția

Strada care tranzitează piața deal pusă la dispoziția comercianților. Demersul contravine măsurilor propuse de aleșii locali

Marius Parteni

Bilanț la trei ani de mandat: Dumitru Pantazi a construit două case impozante pentru copiii săi!

Răzvan Grecu
Încarcă...