RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul din Mircești împrumută 13 miliarde de lei de la o bancă pentru cofinanțarea unui proiect finalizat

Ședință de Consiliu Local tensionată la Mircești. Primarul localității s-a enervat pe aleșii locali care l-au întreabat despre modul cum gestionează resursele comunei. Totul s-a întâmplat în data de 13 noiembrie, în ședința extraordinară desfășurată la Iugani.

Primarul Petre Antăluț a inițiat un proiect de hotărâre prin care a solicitat consilierilor votul pentru a împrumuta de la Banca Carpatica sucursala Moldova, suma de 13 miliarde lei vechi. Conform celor spuse de primar, banii sunt necesari finanțării proiectului “Modernizare drum exploatații agricole în lungime de 4,3 km”. Edilul șef a susținut că banii reprezintă contravaloarea TVA-ului la acest proiect. Cei care se vor ocupa de negocierea condițiilor de creditare și utilizare a banilor sunt primarul și contabilul Maria Dochițeanu.

Consilierii l-au întrebat de ce sunt necesari acești bani în condițiile în care proiectul este finalizat. De asemenea, o parte din ei l-au mai întrebat de ce nu a spus de la începutul proiectului despre suma de bani care se împrumută.”De ce nu le-ați spus oamenilor dinainte că veți împrumuta bani? Nu ați făcut nimic în comună. Veniți și ne puneți în față documente, iar noi trebuie să votăm”, i-a transmis consilierul Alois Bursuc, fost viceprimar al comunei.

  

 
În fața acestor întrebări, primarul Antăluț a țipat la consilierii din opoziție, iar pe unii i-a numit “Gică Contra”. Enervat de situația în care se afla, acesta i-a solicitat președintelui de ședință să supună mai repede la vot proiectul.
Proiectul privind “Modernizare drum exploatații agricole în lungime de 4,3 km” este unul care până la această dată a dat naștere unor aprige dispute. Încă de la momentul demarării lui, cetățenii din localitate au fost revoltați pentru faptul că utilajele firmei care a executat lucrările au intrat pe terenurile lor. Mai mult, în unele zone a fost blocat accesul către exploatațiile agricole.

Un alt lucru care este suspect în cazul împrumutului pe care primarul vrea să îl contracteze, este faptul că lucrările în teren sunt finalizate, parte dintre ele fiind realizate cu persoane beneficiare ale ajutorului minim garantat. O parte din consilieri se tem că banii nu vor fi utilizați într-un mod transparent, iar bugetul Primăriei va fi prejudiciat.

                
Comuna Mircești nu se află la primul scandal cu cântec în ce privește achizițiile publice. În cursul anului 2010, inspectorii Curții de Conturi au descoperit nereguli majore la unele contracte de lucrări, dar și la contractele de achiziții de utilaje, prejudiciul fiind de un milion de lei, suma ce provenea din plățile efectuate în avans către firma Oden Trade SRL pentru construcția Căminului Cultural, fără respectarea dispozițiilor legale, dar și din achiziția fără licitație a unui buldoexcavator.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

ApaVital SA a oferit un răspuns mincinos, la o sesizare formulată de un pășcănean!

Marius Parteni

Șofer buldoexcavatorist la Serviciul Public de Gospodărire Comunală Tătăruși

Redacția

Spitalul CF Paşcani are un nou manager

Marius Parteni
Încarcă...