RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul a uitat ce a promis: Cetățenii riscă amenzi usturătoare, dacă nu plătesc ca să scape de țânțari și șobolani

Pășcănenii care nu se vor implica în acțiunea de dezinsecție, dezinfecție și deratizare riscă să fie amendați. Marți, 12 aprilie 2016, consilierii locali vor trebui să aprobe modul de organizare și finanțare al acțiunilor de dezinsecție, asta deși firma care va executa serviciile a fost deja desemnată.

 

 

  

 

Luni, 11 aprilie, reprezentanții asociațiilor de locatari/proprietari sunt invitaţi să participe la Primărie, la o ședință informală, unde se va discuta despre sumele cu care trebuie să contribuie cetățenii. Cei care se vor opune acțiunilor de dezinsecție, dezinfecție și deratizare vor fi amendați cu până la 500 de lei, în cazul persoanelor fizice, și 1000 de lei în cazul agenților economici.

Acțiunile se vor desfășura în perioada iunie – octombrie 2016, asta deși autoritățile statului au solicitat primăriilor urgentarea procedurilor astfel încât posibilitatea de infestare cu virusul Zika să fie cât mai scăzută.

Conform programului de acțiune din 2016, ce urmează să fie aprobat de către aleșii locali, contravaloarea tratamentelor executate “în alte spații închise ale clădirilor persoanelor fizice sau juridice, altele decât cele din subordinea autorității administrației publice locale, precum și orice alte tratamente suplimentare ori împotriva altor vectori și agenți patogeni; se facturează de operator în baza documentelor de lucru confirmate de beneficiari și se suportă de către aceștia”, se arată în materialul care va fi dezbătut de către aleșii locali.

Firma care va face dezinsecția, dezinfecția și deratizarea este Instal Mar SRL, iar contravaloarea lucrărilor ce vor fi achitate din bugetul local se ridică la aproximativ 150.000 lei.

Menționăm faptul că este pentru prima dată când Primăria aprobă un asemenea regulament. Până la această dată, acțiunile erau desfășurate după bunul plac al autorităților. Asta deși în campania electorală din anul 2012, actualul primar a promis că se va ocupa de curățarea și deratizarea subsolurilor blocurilor, fără a menționa dacă va fi taxat sau nu contribuabilul.  

Proiect de HOTARARE privind organizarea si finantarea actiunilor de dezinsectie, dezinfectie si deratizare in municipiul Pascani pentru anul 2016 – initiator PANTAZI DUMITRU (Dezbatere)

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Lista datornicilor la bugetul local Pașcani (DOC)

Redacția

Până și dreptul la justiție este interzis societății civile de către primarul Dumitru Pantazi!

Răzvan Grecu

Primarul Romei, Ignazio Marino, a demisionat, pe fondul unui scandal privind cheltuieli ilegale

Redacția
Încarcă...