RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primării din județul Iași investesc peste 5 milioane de lei în iluminatul public. Lucrările încep în această toamnă

Primăriile din județul Iași investesc peste 5 milioane de lei, bani pentru iluminatul public stradal, sume care provin atât de la Agenția Fondului pentru Mediu, cât și din bugetul local. Un număr de 30 de primării din județul Iași vor demara lucrările din această toamnă.

Noi investiții vor fi făcute, din această toamnă, în iluminatul public stradal în mai multe comune din județul Iași. Suma ce va fi investită este de peste 5 milioane de lei, bani acordați în programul „Iluminat public”, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu, dar și din bugetul local. Suma minimă ce va fi investită este 400.000 de lei, iar cea maximă, 1,1 milioane de lei, în funcție de numărul de locuitori.

Dacă banii provin din programul derulat de AFM, pentru unitățile administrativ-teritoriale care au o populație de până la 4.000 de locuitori se acordă maximum 500.000 de lei, iar pentru cele care au peste 4.001 locuitori se oferă un ajutor financiar de peste un milion de lei. Primarii vor investi fondurile obținute în modernizarea sistemelor prin înlocuirea corpurilor de iluminat ce au un consum ridicat de energie electrică cu cele cu LED. Banii sunt destinați și achiziționării și instalării sistemelor de dimare/telegestiune care permit reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiții.

Primăriile din Iași investesc sume importante în iluminatul stradal

Pentru acest program finanțarea se acordă în procent de maximum 90 la sută din cheltuielile eligibile și în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți. Printre comunele în care primarii vor investi banii în iluminatul public, după ce au depus dosarele în anul 2020, se numără Costuleni, Ipatele, Tătăruși, Șipote, Gropnița, Oțeleni, Andrieșeni, Popești, Heleșteni și Mircești. Una dintre primăriile din Iași unde se investesc bani în iluminatul public stradal este Holboca.

  

Peste 700 de corpuri de iluminat noi vor fi montate pe stâlpii stradali din comună. Valoarea estimată a contractului este de 1.893.231 de lei, fără TVA, aproape 400.000 de euro. Conform proiectului, se va interveni în satele Dancu, Holboca, Cristești, Orzeni, Rusenii Vechi, Rusenii Noi și Valea Lungă.

continuare pe bzi.ro

Related posts

Marius Pintilie de acord să mute magazinul din fața Gării! Proiectul de sistematizare a fost plătit din banii săi în anul 2010! Concluziile liberalului:„Pantazi habar nu are pe ce lume trăieste!Nu plec de acolo, la fenta și șmecheria lui!

Răzvan Grecu

Primăria lucrează la documentația privind extinderea rețelei de electricitate, în cartierul Aerodrom

Marius Parteni

Primăria Pașcani și-a deschis pagină de facebook

Teona Gherasim
Încarcă...