NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primăria a făcut primii pași pentru a achiziționa cu banii europeni autobuze și microbuze electrice!

Transportul public din Municipiul Pașcani ar urma să fie 100% ecologic până în anul 2024. Autobuzele și microbuzele electrice sunt soluția, iar Primăria a demarat demersurile pentru a accesa fonduri europene pentru această investiție.

Claudiu Bodoașă, administratorul public al municipiului a explicat că s-au solicitat 7 autobuze și 3 microbuze în fișa premergătoare întocmirii cererii de finanțare. De asemnea, tot în cadrul proiectului vor fi instalate 6 stații de încarcare lentă și două cu încărcare rapidă.

Cât despre autobuzele second hand, euro 4, achiziționate anul trecut de fosta administrație, Bodoașcă crede că modalitatea de achiziționare a lor ar putea face obiectul cercetărilor inspectorii Curții de conturi sau a procurorilor DNA.

„Ce pot să vă spun eu este că în buget am prevăzut 170.000 de lei transfer pentru Ecoserv să-și achite rata. Este o obligație, asumată de Consiliul Local. Nu am votat, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să respect hotărârea Consiliului Local. Felul în care s-a făcut achiziția acelor autobuze va face obiectul cercetării altor organe abilitate, gen Curtea de conturi, DNA sau alte instituții. În ceea ce privește viitorul transportului la Pașcani acesta va fi eco, verde. Pe acest exercițiu financiar 2021 – 2027 Primăria Pașcani își propune să achiziționeze prin fonduri europene 7 autobuze electrice și 3 microbuze, 6 stații de încărcare lentă și două rapidă. Aceasta-i fișa pe care am transmis-o celor de la ADR. Exista una făcută și de fosta administrație, însă am modificat-o, conform noului model, adăugând câteva stații de încărcare și microbuzele electrice. De asta a și fost domnul primar la Turda, pentru a vedea fiabilitatea autobuzelor electrice. Nois untem pregătiți să depunem documentația cum se deschide axa de finanțare. Până în 2024 ar trebuie să implementăm acest proiect. De aceea nu dorim să mai investim bani în alte autobuze vechi”, a explicat Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani. 

  

În mandatul trecut, Dumitru Pantazi a ratat achiziționarea unor autobuze și microbuze electrice din cauză că nu făcut un studiu de mobilitatea urbană, deși consilierii locali din PNL propuseseră întocmirea acestui document în anul 2017.

Advertisements

Related posts

Pintilie atrage atenția că Primăria poate pierde banii europeni alocați pentru echipamente IT și materiale sanitare!

Răzvan Grecu

Aristotel Katzighera susține că dacă aleșii locali hotărăsc PSA îndeplinește condițiile pentru a furniza apă în municipiu

Răzvan Grecu

Circulația tirurilor a fost restricționată pe tronsonul Moțca- Pașcani – Târgu Frumos. 25 de drumuri județene închise! (VIDEO)

Marius Parteni
Încarcă...