NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Preşedintele Ucrainei a promulgat legea privind convocarea rezerviştilor pentru serviciul militar, în contextul escaladării tensiunilor cu Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promulgat legea ce permite convocarea rezerviştilor pentru serviciul militar fără a decreta mobilizarea, a comunicat miercuri preşedinţia de la Kiev, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Legea, aprobată de parlament în martie, permite o întărire semnificativă a forţelor armate în contextul escaladării tensiunilor cu Rusia.

‘Aceasta va face posibilă suplimentarea rapidă a unităţilor militare ale tuturor forţelor de apărare cu rezervişti, crescându-le astfel semnificativ combativitatea în timpul agresiunii militare’, a transmis preşedinţia de la Kiev.

Marţi, preşedintele Zelenski l-a chemat pe omologul său rus Vladimir Putin să se întâlnească în regiunea Donbas pentru discuţii vizând încetarea conflictului în această zonă şi atenuarea tensiunilor între cele două state vecine.

  

Kievul şi Moscova se acuză reciproc de intensificarea ciocnirilor în Donbas, unde trupe ucrainene luptă cu separatişti sprijiniţi de Rusia, într-un conflict despre care Ucraina afirmă că s-a soldat cu 14.000 de morţi începând din 2014.

Ucraina, aliaţii săi occidentali şi NATO au acuzat Rusia de masare ‘provocatoare’ de trupe la frontiera estică a Ucrainei şi în Crimeea. La rândul său, Rusia a denunţat ‘activitatea provocatoare’ a Statelor Unite şi NATO în regiunea Mării Negre.

G4MEDIA

Advertisements

Related posts

Program artistic dedicat sărbătoririi zilei de 1 Decembrie în An Centenar, la Tătăruși

Oana Cordoneanu

Primire ca la Hollywood pentru olimpicii de aur ai Iaşului

Redacția

Pokemon Go, jocul care a înnebunit lumea. Ce ar trebui să știe părinții despre acest joc

Redacția
Încarcă...