RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Percheziții DNA în mai multe județe, printre care și Iași, pentru ITP-uri eliberate fraudulos

Procurorii DNA și angajații Direcției Generale Anticorupție din Ministerul de Interne au făcut miercuri, 21 aprilie, 30 de percheziții în mai multe județe din țară, dintre care una la sediul RAR Vaslui, într-un dosar care are ca obiect obținerea frauduloasă aITP-urilor, au declarat pentru G4Media surse oficiale.


Potrivit procurorilor, care au transmis ulterior un comunicat oficial, există suspiciuni de corupţie, fals intelectual şi constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada  2020-2021. Surse apropiate anchetei, citate de publicația vasluiană Vremea Nouă, susțin că anchetatorii cercetează felul în care unele mașini au obținut Inspecția Tehnică Periodică (ITP) fără a corespunde din punct de vedere tehnic sau fără a se prezenta în stații, cu complicitatea unor angajați de la RAR.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, fals intelectual şi constituirea unui grup infracţional organizat, în perioada  2020-2021. În cursul zilei de 21 aprilie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 28 de locaţii, situate pe raza judeţelor Vaslui, Galaţi şi Bacău, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, a transmis DNA, într-un comunicat de presă.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție, IGPR – Direcția de Operațiuni Speciale, Inspectoratelor de Jandarmi Județene Vaslui și Argeș și Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

  

Procurorii suspectează că inspecția tehnică periodică (ITP) era realizată fără ca mașinile să fie prezente fizic sau pentru mașini care nu corespundeau din punct de vedere tehnic, totul cu complicitatea unor funcționari de la Registrul Auto Român (RAR). Conform unor surse citate de publicația vasluiană Vremea Nouă, se fac cercetări privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și constituire de grup infracțional organizat. Potrivit Digi24, percheziţii au loc şi în Galaţi, Bacău și Iaşi. În dosar sunt audiați zeci de suspecți.

RAR: „Ni s-au cerut documente” Surse din Registrul Auto Român au confirmat pentru Libertatea descinderile DNA și susțin că „ni s-au cerut documente. E vorba de unele nereguli înregistrate în stațiile ITP. Vom transmite un comunicat oficial în momentul în care lucrurile vor fi limpezi”.

Libertatea.ro

Related posts

Un bebeluș a ajuns în stare gravă la spital după ce ar fi fost lovit în somn de tatăl lui

Redacția

Ieşeanul Florin Zalomir, vicecampion olimpic, găsit împușcat în cap

Redacția

O femeie a ajuns la spital după ce a fost bătută de soț

Oana Cordoneanu
Încarcă...