NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Preşedintele Emiratelor Arabe Unite a murit. Șeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan a condus țara timp de aproape două decenii

Președintele Emiratelor Arabe Unite (EAU), şeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan, un lider care adus statele din Golf mai aproape de Vest, de Statele Unite și aliații săi, a murit vineri, la 73 de ani, după aproape două decenii în această funcție.

Ministerul Afacerilor Prezidențiale a anunțat decesul șeicului Khalifa bin Zayed Al-Nahyan, care a condus cel mai bogat emirat, Abu Dhabi, dar nu a oferit detalii, relatează Reuters.

Președintele EUA a fost văzut foarte rar în public din 2014, când a suferit un accident vascular cerebral (AVC).

Născut în 1948, alteţa Sa Şeic Khalifa bin Zayed Al Nahyan, a fost președintele Emiratelor Arabe Unite, care este o federaţie de emirate monarhii, din 3 noiembrie 2004.

Advertisements
  

Guvernul EAU a decretat doliu naţional pentru o perioadă de 40 de zile, potrivit Khaleej Times, timp în care drapelele sunt coborâte în bernă.

Cine îi succede în funcție

Advertisements

Conform constituției, vicepreședintele și premierul Emiratelor Arabe Unite, șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum, conducător al Dubaiului, va fi liderul țării până când consiliul federal care reunește conducătorii celor șapte emirate se va întruni în termen de 30 de zile pentru a alege un nou președinte.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Arabia Saudită a executat public peste 80 de oameni. Erau acuzați de mai multe infracțiuni, de la crime la apartenența la grupuri militare sau extremiste

Redacția

Efectele Brexit. Până când se va putea intra cu buletinul în Marea Britanie

Redacția

Un minor de 12 ani din Belgia a înjunghiat de mai multe ori un polițist. Acesta va fi judecat pentru „tentativă de omucidere”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site