NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Samsung Galaxy S22 Ultra: telefonul cu cea mai bună cameră foto?

Galaxy S22, S22+ și S22 Ultra sunt unele dintre cele mai bune telefoane Android pe care le puteți cumpăra în acest moment. Dar cât de bune sunt camerele lor foto?

După cum v-ați putea imagina, Galaxy S22, Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra au toate o gamă capabilă de camere foto: S22 și S22+ oferă vedere ultra-wide, standard și zoom 3x, în timp ce S22 Ultra oferă un obiectiv suplimentar cu zoom optic 10x.

Obiectivele cu zoom închid unul dintre decalajele rămase în materie de caracteristici între smartphone-uri și aparatele foto compacte, care își pierd încet-încet din popularitate. Multe smartphone-uri au deja performanțe mai bune în condiții de lumină slabă decât aparatele foto dedicate la prețuri accesibile – de exemplu, modurile de fotografiere pe timp de noapte de la Apple, Google și Samsung, toate produc rezultate mult peste ceea ce vă puteți aștepta de la aparatele foto de tip point-and-shoot.

Camerele foto Galaxy S22 și S22+ vs. S22 Ultra

Advertisements
  

S22 și S22+ au aceeași configurație a camerei din spate, incluzând un obiectiv ultra-wide 0,6x pentru vederi largi, un obiectiv standard 1x cu o diafragmă luminoasă pentru fotografii în condiții de iluminare slabă și un teleobiectiv 3x pentru portrete. S22 Ultra adaugă un obiectiv optic de 10x, ceea ce îl face un pic mai versatil pentru excursii la grădina zoologică sau pe un traseu local cu păsări, veverițe și alte animale sălbatice. De asemenea, oferă un zoom digital de 100x, dar calitatea imaginii scade rapid dincolo de setarea optică de 10x.

Senzorii din spatele obiectivelor principale sunt, de asemenea, un factor de diferențiere. S22 și S22+ utilizează un senzor de 50 MP pentru captură, dar cele mai bune rezultate vin dintr-un mod de 12 MP cu pixel-binned. Mai mulți pixeli nu sunt mai buni aici – 50MP este destul de granulat, cu zgomot urât în umbre (iar optica din plastic turnat nu este atât de înaltă rezoluție). Povestea este foarte asemănătoare cu cea a modelului Galaxy S22 Ultra; acesta înlocuiește un senzor de 108MP, dar și o ieșire pixel bins până la 12MP.

Toate camerele din spate suportă înregistrarea video 4K la o viteză de până la 60 fps. De asemenea, puteți înregistra la 8K blocat la 24fps. La S22 și S22+, vederea 8K este la fel de largă ca obiectivul 1x, dar S22 Ultra folosește doar o parte din camera principală pentru video, astfel încât unghiul de vizualizare este mai îngust. Totuși, funcția 8K este mai mult pentru a atrage titlurile decât o alegere practică – noi preferăm imaginile 4K, mai ales pentru că putem mări și micșora și putem utiliza toate obiectivele pentru captura 4K.

Procesorul Snapdragon 8 Gen 1 care echipează S22 este mult mai puternic decât procesoarele de imagine din aparatele foto dedicate. Este logic – procesorul unui telefon gestionează totul, de la conectivitatea 5G la cele mai recente jocuri mobile, în timp ce majoritatea camerelor foto digitale pur și simplu nu au aceste nevoi de procesare.

Samsung profită de puterea de procesare suplimentară pentru a suplimenta optica relativ slabă – aceste funcții de fotografiere computațională permit modelului S22 să se ridice deasupra greutății sale și să ofere fotografii mai bune decât v-ați aștepta de la un telefon.

Caracteristicile de calcul de bază sunt toate aici. Pe de o parte, beneficiați de un impuls HDR pentru fotografiile de zi cu zi. Această caracteristică de lungă durată este destul de obișnuită pentru smartphone-uri. Ea reglează ieșirea imaginii pentru a arăta o gamă mai largă de luminozitate, cu mai multe detalii vizibile în umbre și mai puține șanse de a stinge luminile luminoase. Smartphone-urile moderne se descurcă fără efort cu scenele dificile de peisaj cu iluminare dramatică. Puteți dezactiva funcția Auto HDR dacă preferați (prin intermediul setărilor aplicației aparatului foto), dar majoritatea fotografilor ocazionali ar trebui să o lase activată.

Imaginile în condiții de lumină slabă sunt îmbunătățite cu un mod nocturn cu mai multe fotografii. Atunci când telefonul detectează o scenă întunecată, afișează o pictogramă cu semilună în aplicație pentru a vă anunța că este pregătit pentru captura în condiții de lumină scăzută. Telefonul obține imagini mai luminoase și cu zgomot redus în întuneric prin combinarea mai multor expuneri scurte. Procesul durează câteva secunde, dar rezultatele sunt uimitoare. Pentru cele mai clare și mai clare rezultate, încercați să găsiți un subiect cooperant – cereți modelului dvs. să stea nemișcat și așteptați-vă ca mașinile care trec să prezinte urme de mișcare. S22 este o cameră foto mai bună în condiții de lumină scăzută decât majoritatea aparatelor foto de tip point-and-shoot, cu excepția modelelor cu senzor de 1 inch cu obiective F1.8, cum ar fi Sony ZV-1, care se pretează la vloguri. Modul noapte este disponibil pentru obiectivele 0,6x, 1x și 3x, dar nu și pentru cel cu zoom optic 10x al S22 Ultra.

În plus, un mod portret vă ajută să obțineți un aspect de fundal neclar, numit și efect bokeh. Aici puteți utiliza obiectivele 1x sau 3x (obiectivul 0,6x are o vedere prea largă pentru a cartografia adâncimea și a estompa fundalul), dar pentru a obține cele mai bune rezultate, ar trebui să stați la o distanță de aproximativ un metru și jumătate față de subiect. Dacă faceți o fotografie în afara acestui interval, S22 realizează în continuare fotografia, doar că nu veți avea opțiunea de a estompa fundalul.

Aplicația aparatului foto al S22 funcționează, de asemenea, ca o suită de editare. Editarea bazată pe atingere este intuitivă și puteți schimba cu ușurință fotografiile color în alb-negru sau cu un aspect filtrat; puteți decupa cadrul; ajusta expunerea și face alte modificări, toate acestea din rola de cameră. Îmi plac în special unele dintre opțiunile de editare disponibile pentru fotografiile cu efect de portret – puteți schimba forma și intensitatea blurului de fundal, de exemplu. O opțiune de obiectiv Petzval cu efect de vârtej imită efectul produs de zoom al unui obiectiv în timpul unei expuneri mai lungi, un favorit al fotografilor de nuntă.

Advertisements

Unde câștigă camerele de smartphone

Dezbaterea privind posibilitatea ca smartphone-urile să înlocuiască aparatele foto independente de tip point-and-shoot a fost, pentru majoritatea dintre noi, tranșată cu mult timp în urmă. Cei care făceau fotografii și care în trecut au apelat la aparate foto accesibile și ușor de utilizat au trecut la telefoane mobile de la Apple, Google, OnePlus și Samsung. Smartphone-urile se dublează ca aparate foto ideale, de luat peste tot, care nu necesită să vă gândiți la diafragmă, viteza obturatorului, ISO sau alte setări pentru pasionații de fotografie.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Gabriel Oprea poate fi urmărit penal, au decis senatorii

Redacția

Pierdut certificat constatator SC CENTRO SRL

Redacția

Vanilia este polenizată numai de albinele mexicane și de păsările colibri

Redacția
Încarcă...