NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Preot amendat pentru ca nu si-a declarat veniturile din campania electorala

Autoritatea Electorala Permanenta a amendat un preot din Iasi pe motiv ca nu a declarat care au fost incasarile si cheltuielile in campania electorala. Alin Hobinca este preot in localitatea Mircesti si la alegerile locale din 2012 a candidat pentru un post de consilier in Consiliul Local. Cei de la Autoritatea Electorala Permanenta au considerat ca pentru abaterea savarsita de preotul Alin Hobinca, acesta trebuie sa primeasca o amenda in valoare de 5.000 lei.

Pe de alta parte, preotul a declarat ca el nu a facut nicio campanie electorala si implicit nu a avut venituri si cheltuieli. „In campania electorala pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale din data de 10.06.2012, nu a depus la Autoritatea Electorala Permanenta raportul detaliat al veniturilor si cheltuielilor electorale”, se precizeaza in raportul de control. Alin Hobinca a primit acasa procesul verbal de contraventie cu putin timp inainte de sarbatorile de iarna 2012, dupa ce decizia de sanctionare fusese emisa pe data de 4 decembrie. Preotul este nemultumit de aceasta decizie a Autoritatii Electorale Permanente si a atacat-o la Tribunalul Iasi in speranta ca va putea obtine anularea acesteia. „Am candidat in calitate de candidat independent la functia de consilier al comunei Mircesti, judetul Iasi, si nu am intentionat sa-mi fac campanie electorala avand in vedere ca ma bucur de notorietate locala, in calitate de preot, motiv pentru care nu am avut nevoie sa investesc in afise, bannere sau alte materiale de publicitate electorala”, a declarat Alin Hobinca in cererea adresata judecatorilor. Problema esentiala era aceea ca nu a depus formularele cerute de lege. „Nu am completat un astfel de formular si nici nu ar fi fost nevoie avand in vedere ca nu am facut cheltuieli in campania electorala in vederea publicitatii electorale sau pentru alte activitati legate de aceasta”, a mai precizat preotul Hobinca.

 sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Protejaţi de lege. Poliţiştii care comit abateri nu mai pot fi sancţionaţi de superiori

Redacția

(VIDEO) Doi tineri l-au stâlcit în bătaie pe bărbatul din Neamț acuzat pe Facebook că ar fi lovit o femeie cu copilul în braţe

Redacția

Protest la înălțime: Pășcăneanul care s-a urcat în mai pe o macara, se află de mai bine de 24 de ore pe o clădire din București, amenințând că se aruncă (VIDEO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site