NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Pregătiri pentru începerea noului an școlar la Târgu Frumos

Noul an școlar trebuie să aducă măsuri suplimentare de igienă în toate școlile. Primarul orașului Târgu Frumos, Ionel Vatamanu,a anunțat că a avut o ședință de lucru cu toți directorii unităților de învățământ din localitate, pentru pregătirea începerii noului an școlar, în condițiile sanitare actuale. Edilul îi roagă pe părinți să aibă încredere în deciziile luate în consiliile de administrație ale școlilor și că se depun toate eforturile pentru a trece cu bine de această perioadă dificilă.

”În cursul zilei de ieri am avut o sedință de lucru cu toți directorii de școli pentru a discuta și planifica pregătirea începerii noului an şcolar. Sistemul de învăţământ are nevoie de investiţii, pregătire şi adaptare la noile cerinţe pentru desfăşurarea anului şcolar în condiţii de siguranţă sanitară pentru cei peste 3000 de elevi, preșcolari și cadre didactice din orașul Târgu Frumos. Scenariul rezultat este: CÂT MAI MULȚI ELEVI LA ȘCOALĂ. Asta e varianta pe care ne-am dori să o implementăm, dar ea depinde de evoluția situației epidemiologice. Rog părinții să aibă încredere în deciziile luate în consiliile de administrație ale școlilor și că toți facem eforturi pentru a trece cu bine de această perioadă dificilă. Vă asigur că implicarea noastră, atât logistică cât și financiară, va fi maximă și nu vom sta cu mâna întinsă la guvern sau la alte instituții ale statului”, a anunțat primarul Ionel Vatamanu, pe pagina sa de facebook.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că școala în învățământul preuniversitar începe la 14 septembrie, iar pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge efectiv la instituțiile de învățământ. Președintele a precizat însă că decizia va fi luată la nivel local, în funcție de trei scenarii care un fost schițate.

Criteriul de care se ține cont în stabilirea acestor scenarii este numărul de cazuri noi din ultimele 14 zile la mia de locuitori. Astfel:

  • Scenariul verde înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană detectată cu COVID-19, în ultimele 14 zile;
  • Scenariul galben (risc mediu) – între 1 şi 3 persoane detectate cu noul coronavirus;
  • Scenariul roşu se aplică unde au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori. În acest scenariu, școala se închide de tot.

Aceste scenarii nu vor fi valabile tot anul școlar, ci se vor actualiza permanent, în funcție de situația epidemiologică locală. Pentru fiecare judeţ Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va lua decizia privind scenariul.

Învățământul online rămâne o opțiune și vine să completeze procesul educativ acolo unde cursurile nu se pot ține fizic.

Advertisements

Related posts

Seară minunată de 8 martie, la Târgu Frumos (VIDEO)

Ema Roman

Secţie de paliaţie cu zece paturi la Spitalul Târgu Frumos. Medicul a fost adus din Iaşi

Redacția

Poliția a aplicat sancțiuni de 75.500 lei în piața din Tg. Frumos

Marius Parteni
Încarcă...