RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Pregătiri pentru alegeri. La Pașcani sunt 36.440 de persoane cu drept de vot

Alegerile prezidențiale din acest an vor avea loc pe data de 2 noiembrie, iar programul  a fost stabilit. Al doilea tur se va desfășura pe 16 noiembrie.

Pentru autoritățile locale au fost trasate o serie de sarcini și obligații printre care delimitarea secțiilor de votare, pregătirea panourilor electorale sau alegerea președinților și a locțiitorilor.

Astfel, la Pașcani vor fi 27 secții de votare, iar panourile vor fi amplasate în aceleași locații ca la scrutinul de la Alegerile Europarlamentare.

  

Legat de președinții și locțiitorii  acestora la secțiile de votare, cei interesați trebuie să știe că documentele se depun la Primăria Pașcani până pe data de 30 septembrie. Aceștia trebuie să completeze o cerere și o declarație pe propria răspundere și să prezinte o copie după buletin, un curriculum vitae sau actele de studiu. Candidații trebuie să știe că prioritate au cei cu studii cel puțin medii și care au mai avut astfel de experiențe în trecut.

Retribuția pentru președinți și locțiitori este de 85 lei/zi, timp de 5 zile iar în ziua alegerilor se mai adaugă 10 lei pentru apă, cafea, suc etc.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

PDL are un nou coordonator de activitate pentru zona Pașcani

Marius Parteni

Deputatul Axinte deschide încă un cabinet parlamentar

Marius Parteni

Majoritatea parlamentară nu vrea anchetarea violenţelor din Piaţa Victoriei. Deputaţii, verificaţi pe Facebook

Redacția
Încarcă...