NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Disponibilizări mascate? Peste 60 de angajați ar putea pleca din Primărie!

Tensiuni mari în rândul angajaților Primăriei, după ultima decizie luată de primarul Dumitru Pantazi! 60 dintre angajații municipalității stau cu frica-n sân că-și vor pierde locul de muncă.

 

Mai exact, în actul constitutiv al societății, publicat alături de proiectul de hotărâre privind înființarea societății comerciale, se află administrarea cimitirelor, parcărilor și bazelor sportive, dar și activități care până acum erau efectuate de muncitorii de la Gospodăria Comunală: întreținere străzi și spații verzi.

În acest moment în cadrul Gospodăriei Comunale lucrează 60 de angajați, iar în Primărie circulă deja informația că aceștia vor fi transferați la nou înființata societate, imediat ce aceasta va fi funcțională. Temerile angajaților sunt întărite și de faptul că nu  este cunoscut în clar ce anume va face noua societate și cu câți angajați.

Scopul acestei mișcări gândite de primarul Dumitru Pantazi este degrevarea bugetului local de cheltuielile salariale plătite celor 60 de angajați, mai ales că salariul minim pe economie s-a mărit, din nou, de la 1 ianuarie 2019.  

Pe lângă salariile celor 60 de angajați, municipalitatea ar mai economisi și banii plătiți pentru norma de hrană lunară, dar și pentru voucherele de vacanță.

De partea cealaltă, cei 60 de angajați de la Gospodăria Comunală sunt speriați că vor pierde atât norma de hrană, cât și voucherele de vacanță dacă vor fi mutați la noua societate Servicii Publice SRL.

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Coșmar pentru șoferii care tranzitează singurul sens giratoriu din Pașcani!

Marius Parteni

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe strada Nicolae Iorga din Pașcani

Redacția

Iată ce achiziții se mai fac la Primăria Pașcani!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site