NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Pompierii pășcăneni au de ieri dotări pentru operațiuni complexe de salvare (VEZI FOTO)

Dotările subunității de Pompieri din Pașcani se îmbunătățesc de la lună la lună. Ieri, a sosit o nouă autospecială achiziționată prin fonduri europene. Este vorba despre o mașină marca Mercedes, P608, ce poate fi folosită în mai multe tipuri de acțiune și anume: stingerea de incendii, descarcerare, și alte activități de salvare.

Autospeciala este dotată cu echipamente de intervenție de ultimă generație cu o fiabilitate și manevrabilitate ridicată, fapt ce va ușura intervențiile pompierilor pășcăneni. Mașina este dotată pe lângă rezervorul de apă de 500 l și cu un scripete fapt ce va permite coborârea echipajului de salvare în puțuri, canale sau șanțuri pentru salvarea oamenilor sau animalelor căzute în astfel de locuri greu accesibile.

Deasemena, noua autospecială are în dotare un reflector puternic, dar și camere de luat vederi ce vor înregistra intervențiile pompierilor.

  

Până la sosirea acestei autospeciale acțiunile de salvare se executau prin improvizații, pompierii neavând la dispoziție echipamente dedicate pentru astfel de misiuni.

În viitor subunitatea de pompieri de la Pașcani va mai fi dotată cu încă o autospecială, fapt ce va ridica la 3 numărul de autovehicole noi cu care a fost dotată unitatea în acest an.

Advertisements

Related posts

Anchetă în cazul tinerei bătute într-un Centru de Plasament din Pașcani

Oana Cordoneanu

Un pășcănean a fost prins de polițiști de două ori într-o zi, tăind același copac

Oana Cordoneanu

Un jucător al formației locale de fotbal a intrat cu mașina într-o anexă a palatului Cantacuzino

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site