RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Şefa diplomaţiei germane semnalează deschidere în dezbaterea privind restricţionarea accesului turiştilor ruşi în UE

Ministrul de externe german Annalena Baerbock a semnalat o disponibilitate de compromis în legătură cu propunerea de restricţionare a dreptului turiştilor ruşi de a vizita Uniunea Europeană, în contextul în care unele ţări membre cer o poziţie dură şi unitară ca răspuns la agresiunea militară rusă contra Ucrainei.

Annalena BaerbockFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Într-o conferinţă de presă comună cu omologul său danez Jeppe Kofod, la Copenhaga, vineri, Annalena Baerbock a spus că biroul cancelarului şi Ministerul de Externe germane au convenit că o soluţie trebuie să implice întreaga Europă, relatează agenția germană DPA, citată de Agerpres.

  

Ţările europene nu au reuşit până acum să cadă de acord asupra unei posibile măsuri. Unele state din UE care au frontieră cu Rusia, printre care Estonia, Letonia şi Lituania, au restrâns deja drepturile cetăţenilor ruşi de a vizita ţările respective.

Olaf Scholz s-a declarat până acum „reticent” faţă de impunerea unei astfel de interdicţii

Cancelarul german Olaf Scholz s-a arătat până acum reticent faţă de impunerea unei interdicţii generale de intrare pentru cetăţenii ruşi în UE, susţinând că asemenea restricţii ar putea face mai dificilă primirea acelor ruşi care se opun invadării Ucrainei.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Andrei Caramitru, despre Diana Şoşoacă: „E clar posedată de diavol, urlă şi blesteamă. Trebuie făcut rapid un exorcism”

Redacția

Conflict Nicuşor Dan – Gabriela Firea. Ultima dispută: vinovatul pentru starea acoperişului Arenei Naţionale

Redacția

România declară război maşinilor cu volan pe dreapta! Ce se întâmplă cu zecile de mii de maşini aflate deja în circulaţie

Redacția
Încarcă...