NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

PNL solicită primarului Pantazi să convoace o ședință de Consiliu Local în weekend pentru a aloca fonduri Spitalului Municipal de Urgență Pașcani

PNL Pașcani a transmis astăzi printr-un comunicat de presă că „nimeni nu-și dorește să pună Spitalul Municipal de Urgență Pașcani în prima linie a luptei, fără dotările necesare”. Liberalii arată că edilul nu este consecvent în declarațiile sale, după ce acesta a spus astăzi că unitatatea medicală nu are dotările necesare pentru a intra în lupta împotriva noului coronavirus.

Astfel, consilierii PNL aduc aminte că în urmă cu o săptămână primarul Dumitru Pantazi susținea, la o interpelare făcută de Marius Pintilie, că Spitalului Municipal de Urgență nu-i lipsește nimic.

„Primarul Dumitru Pantazi a transmis astăzi, către mass-media locală, faptul că Spitalul Municipal de Urgență Pașcani nu este pregătit pentru a trata bolnavii, infectați cu noul coronavirus. În urmă cu o săptămână, în cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local, Președintele PNL Pașcani, Marius Pintilie l-a întrebat pe domnul primar dacă Spitalul Municipal de Urgență Pașcani are tot ce îi trebuie, în contextul epidemiei provocate de COVID-19.Domnia sa a răspuns că totul este în regulă și că vorbește de trei ori pe zi cu managerul Daniel Bechir, iar spitalului i s-au plătit 150.000 de lei pentru utilități.Astăzi, același primar Dumitru Pantazi,spune că Spitalul Municipal de Urgență Pașcani nu este pregătit să trateze bolnavii infectați de COVID-19 și îi găsește vinovați de această situație, pe cei de la Direcția de Sănătate Publică și pe cei din Guvernul României”, se arată în comunicatul de presă emis de PNL.

Liberalii acuză că primarul Dumitru Pantazi încearcă să ascundă în spatele luptei politice „incapacitatea de gestionare a situației” și uită să caute rezolvări la situația în care pășcănenii s-ar putea îmbolnăvi de noul coronavirus.

„Dincolo de războiul politic, de care primarul Dumitru Pantazi se folosește pentru a-și ascunde incapacitatea de gestionare a situației, rămân câteva întrebări simple: dacă vor fi pășcăneni infectați cu noul coronavirus, unde se vor trata? Ce vom face pentru aceștia? Cu ce vom acționa?De ce primarul Dumitru Pantazi nu a dat până acum curs solicitării Spitalului Municipal de Urgență Pașcani, de rectificare a bugetului, în sensul suplimentării cu suma de 200.000 de lei, în vederea achiziționării de dezinfectanți și de materiale de protecție?”, se mai arată în comunicatul de presă.

Consilierii PNL îi cer primarului Dumitru Pantazi să vină la muncă și să convoace în regim de urgență Consiliul Local pentru a găsi o soluție de dotare a spitalelor din municipiu, astfel încât cadrele medicale să fie protejate atunci când intră în contact cu persoane infectate cu Covid 19.

„Îi solicităm primarul Dumitru Pantazi să vină regulat la muncă, măcar în această perioadă de criză, și îl asigurăm că toți consilierii locali PNL vor răspunde prezent, ori de câte ori va fi necesar un vot sau o analiză în Consiliul Local. Haideți să ne întâlnim de îndată, chiar și în acest weekend, și să stabilim cum acționăm. Analizăm în regim de urgență, împreună cu managerii de spitale, situația și contribuim cu ce este necesar pentru a asigura suport medicilor, asistentelor, infirmierelor și nu în ultimul rând celor care vor avea nevoie de asistență medicală.Acum, mai mult decât altă dată, trebuie să fim pragmatici! Nu avem timp să ne plângem, ci să ne pregătim de ce este mai rău. Înainte de a vorbi despre ce nu fac alții pentru spitalele noastre, cred că noi trebuie să ne asigurăm că am luat cele mai bune decizii pentru a proteja viața comunității”, este opinia celor din PNL.

Reamintim că primarul Dumitru Pantazi a remis astăzi un comunicat de presă în care acuza că Spitalul Municipal de Urgență Pașcani este lipsit de dotări și nu ar trebui să primească pacienți din Suceava, pe motiv că aceștia ar putea aduce virusul în comunitate.

loading...
Advertisements

Related posts

ALDE nu primește un sediu la Pașcani, din cauza unor datorii înregistrate de Partidul Conservator

Marius Parteni

Încă o locomotivă de patrimoniu în Gara Paşcani

Ema Roman

Șefii Primăriei și-au ascuns salariile de ochii funcționarilor, consilierilor și opiniei publice. Primarul sare de 15.000 lei pe lună!

Marius Parteni
Încarcă...