RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ploile au inundat cartierul Aerodrom! Oamenii fac diguri ca să nu le intre apa în curţi

Ploile din ultimele zile au transformat cartierul Aerodrom într-o mare de apă, în care locuinţele oamenilor sunt nişte insuliţe. Străzi impracticabile, grădini sub apă, şi mult mâl. Cam aşa arată Dalas-ul de Paşcani.   

 

 

  

Locuitorii din cartierul Aerodrom sunt disperaţi şi caută sprijin în această situaţie cu care se confruntă după fiecare ploaie puternică. De data asta, plouă continuu iar lucrurile s-au agravat.

De la primele ore ale dimineţii, doi bărbaţi care locuiesc pe strada Armoniei, din acest cartier, ne-au chemat să ne arate ce se întâmplă în zonă, în momentul în care plouă.

Mihai Bosânceanu şi Mihai Ilinca sunt doar două persoane dintre zecile de locatari din Aerodrom care au de suferit în aceste condiţii. Sunt supăraţi că plătesc impozite mari, şi sunt nevoiţi să treacă prin asemenea situaţii.

Ei spun că au cerut ajutorul autorităţilor, ultima data, chiar ieri, în cadrul audienţelor de la Primărie.

“Am fost la audienţe la domnul primar, ieri, şi a zis că vine aici dar nu a mai venit. Am mai fost şi înainte, dar nu a venit nimeni niciodată. Apa care vine de pe toate străzile se adună aici. Pe strada asta trec toţi şefii Primăriei, direct prin baltă, dar nimeni nu ia nicio măsură. I-am chemat de atâtea ori să sape şi să pună nişte tuburi. Stăm în mizeria asta aici. Când se trage apa aici, pungile şi toată mizeria de pe drum, miros de nu se poate sta în curte. Am făcut siguri în faţa porţii”, ne-a spus Mihai Bosânceanu.

Oamenii ne-au spus că se tem de ce ar putea să se înâmple dacă ploaia nu se va opri. Din experienţa anilor trecuţi, ştiu că apa le-a ajuns până în faţa caselor, şi sunt mâhniţi că de atunci nu s-a schimbat nimic. Au încercat să îndrepte lucrurile aducând balast pe care l-au pus în zona în care strada este lăsată, însă a fost doar o măsură temporară.

“Eu locuiesc vizavi. Mi-a ajuns apa până la bucătărie. Pot să fac eu temelie la gard aici, că se face lac de acumulare în stradă. Mai rămâne să pescuim de acum. Singura soluţie este să se facă un cămin aici, să se ducă apa în canalizare. Avem un vecin care a pus balast aici, dar degeaba. Se lasă tot. Să facă Primăria ceva, noi ce putem să facem? A mai intrat apa în curte. La vecinul meu era apa până în faţa casei. Îi spun domnului primar să-i fie ruşine. Îl rugăm să vină să rezolve problema”, au mai spus oamenii.

În continuare păşcănenii din cartierul Aerodrom aşteaptă ca administraţia locală să facă ceva în sprijinul lor. Nu mai cred în promisiuni de investiţii, şi vor fapte. 

Related posts

Ger si ninsori in aproape toata tara de Mos Nicolae. Cum va fi vremea de Craciun si Revelion

Redacția

Primarul și secretarul Primăriei au pus pumnul în gură funcționarilor nemulțumiți de majorările salariale

Marius Parteni

Parcul Municipal se află într-o stare jalnică. Igienizarea de primăvară nu a avut loc nici până în acest moment

Răzvan Grecu
Încarcă...