NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Debitul râului Siret a crescut alarmant pentru pășcăneni

Din păcate, zona Moldovei a fost acoperită în ultimele zile de pierderi. Viiturile au făcut prăpăd în unele localități, iar inundațiile au luat viața a doi oameni. Debitul râului Siret a crescut foarte mult, lucru care creează frică și pentru pășcăneni.  

Din fericire, municipiul nostru nu este vizat de codul Roșu de inundații, asta deși debitul râului Siret a crescut la noi. 

Menționăm faptul că Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență este de o săptămână în alertă, monitorizând efectele precipitațiilor pe străzi precum și pe la nivelul râurilor Moldova și Siret, asta în urma codului portocaliu de precipitații emis pentru nordul țării, conform ziarulderoman.

  

Pe Moldova și Siret, debitul este de 20 de metri cubi pe secundă, un nivel care nu ar trebui să îngrijoreze, conform șefului SVSU.

Vrancea, Adjud, Odobești, Domnești, Moinești, Bacău au fost localitățile de pe hartă unde precipitațiile au făcut pagube materiale. Alerta a fost dată de câteva zile, iar oamenii caută să se adăpostească din calea viiturii. 

Hidrologii au instituit ieri Cod Roșu de inundații pe râurile din județele Bacău, Covasna, Harghita, Suceava, Neamț și Vrancea, valabil până în această seară.

Totodată, ca urmare a închiderii circulaţiei între Adjud şi Pufești, au fost anulate 10 trenuri de călători respectiv R 5201 Pufești – Siculeni, IR 1658 Adjud – Bucureşti Nord, IR 1650 Adjud – Bucureşti Nord, R 5401 Mărăşeşti – Paşcani, R 5102 Adjud – Pufesti, R 5101 Mărăşeşti – Adjud, R 5104 Adjud – Mărăşeşti, R 5301 Mărăşeşti – Adjud, R 13796 Adjud – Focşani şi R 5203 Mărăşeşti – Adjud.

Potrivit unui comunicat al CFR Călători remis vineri AGERPRES, circulaţia trenurilor dintre Paşcani – Bacău – Adjud – Mărăşeşti şi retur (magistrala 500) se desfăşoară pe ruta ocolitoare prin Paşcani – Iaşi – Vaslui – Tecuci – Mărăşeşti şi retur (magistrala 600).

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Normalitate şi Prosperitate – doar pentru firma primarului Pantazi. Maşina Primăriei folosită pe exploatațiile agricole de ginerele edilului șef (FOTO VIDEO)

Răzvan Grecu

Rampele de pe scările mici, destinate persoanelor cu handicap, blocate după montarea băncilor

Ema Roman

Ministrul Transporturilor a dat la Iaşi un termen pentru A8: va fi gata în 2027. Să-l ţinem minte!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site