NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Local

Planul roșu activat în zona triaj, Gara Pașcani! Desfășurare impresionantă de forțe (FOTO)

18 mijloace tehnice și peste 56 de cadre militare au acționat astăzi, începând cu ora 10.00, în zona triaj a Gării Pașcani. La fața locului a sosit și un elicopter Smurd.  A fost un exercițiu cu forțe în teren, pentru cooperarea și răspunsul în cazul unor accidente colective, și punerea în aplicare a planului roșu.

 Simularea prezentată astăzi a fost un accident feroviar cu 13 victime, urmat de un incendiu la locomotivă. S-a lucrat pe două direcții, un sector pentru evacuarea victimelor, salvarea acestora și transortarea la punctul medical avansat, și un sector pentru asigurarea stingerii incendiilor și protejarea celorlalte vagoane.

Advertisements

Scopul exercițiilor este antrenarea forțelor de intervenție, pentru cooperarea și răspunsul în cazul unor accidente colective, și punerea în aplicare a planului roșu.

La locul intervenției au participat angajați din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași cu 18 mijloace tehnice și 56 de cadre militare în cooperare cu Inspectoratul de Jandarmi Iași, Direcția de Sănătate Publică Iași, Inspectoratul Județean de Poliție Iași, și personalul din stația CF Pașcani.

Advertisements
  

Advertisements
Advertisements

Related posts

ANM a prelungit atenționările cod galben și portocaliu de intensificări ale vântului și viscol

Redacția

Colindători la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Lunca (VIDEO)

Irina Gherasim

Arafat anunță condițiile pentru petrecerile de Revelion: Restaurante ocupate doar 50%, petreceri de stradă fără limită de participanți

Redacția
Încarcă...