NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Rățoi le răspunde comercianților ce nu au contracte în piață: „Nu am avut nicio solicitare în acești doi ani de la cei care nu au contract pentru intrarea în legalitate”

Comercianții din piața vale care nu dețin contracte de închiriere și care s-au arătat nemulțumiți că Primăria Municipiului Pașcani a demarat acțiuni de evacuare prin intermediul unui executor judecătoresc au primit o replică din partea viceprimarului Cristian Rățoi.

În conferința de presă ce a avut loc ieri, Rățoi a explicat că instituția pe care o reprezintă a făcut toate demersurile pentru ca cei care funcționează în piața vale fără contract să poată intra în legalitate. Edilul a arătat că municipalitatea a scos la lictație atât în anul 2021, cât și în anul 2022 spații destinate comerțului, însă cei în cauză nu s-au înscris la acestea pentru a-și pune în ordine afacerea.

Advertisements

Am scos de la patrimoniu o situație pe anul 2021 și anul 2022 vizavi de licitațiile care au fost organizate de Primăria Municipiului Pașcani, deci pentru a ajuta în vreun fel toți comercianții de acolo. Noi ne-am făcut datoria din punctul nostru de vedere, le-am oferit și casete și locuri pe terenul din piața vale, chiar și din piața deal. În rest, totul a depins de dumnealor. Deci nu trebuia să venim noi să-i mutăm. Vezi doamne de pe platou undeva, unde nu au autorizație, undeva unde să aibă autorizație. Ei trebuiau să participe la licitație, trebuiau să solicite… Apropo de solicitări, vreau să vă spun că nu am avut nicio solicitare în acești 2 ani de la cei care nu au contract pentru intrarea în legalitate”, a spus Cristian Rățoi, viceprimarul Municipiului Pașcani.

Viceprimarul Cristian Rățoi a făcut referire la cele câteva persoane care fac comerț pe spațiu destinat accesului echipajelor ISU în caz de incendiu și care au refuzat de fiecare dată să elibereze acele suprafețe de teren când au fost somați de funcționarii publici.

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Polițiști rutieri puțini! Comisia de Organizare a circulației își pune speranța doar în activitatea acestora

Marius Parteni

Asociația Pentru Pașcani a început demersurile privind anularea hotărârii prin care aleșii locali au decis concesionarea serviciului de iluminat public! (DOC)

Răzvan Grecu

Ce spune viceprimarul Gabriela Nedelcu despre proiectul privind modernizarea Pieței Vale?

Irina Gherasim
Încarcă...