NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pintilie vrea ca Primăria să achiziționeze o toaletă automată de 250.000 de lei. Nedelcu nu e de acord!

Municipalitatea își propune să cumpere o toaletă publică, complet automatizată. Această achiziție se află pe lista de investiții pentru anul 2021, supusă dezbaterii publice. Conform estimărilor, prețul unei astfel de toalete este unul ridicat: 250.000 de lei.

Explicații pe acest subiect a oferit primarul Marius Pintilie, în conferința de presă săptămânală pe care a susținut-o joia trecută. Conform declarațiilor acestuia, au fost identificate 3 zone din Pașcani unde ar putea fi utilă această toaletă: zona deal, zona vale și Parcul Municipal. Primarul mai susține că propunerea are la bază mai multe cereri adresate în acest sens.

„Am văzut modelul de toaletă în Iași, în parcul Copou. Este o toaletă automată, care nu necesită un angajat acolo în permanență. Am avut cereri și în cadrul audiențelor, dar și în discuțiile cu cetățenii pe stradă. Solicitări pentru montarea unei toalete publice pe străzile din Pașcani. Am zis să încercăm să amplasăm o astfel de toaletă în primă fază în zona de deal și să vedem dacă este eficientă să cumpărăm anul viitor o altă toaletă pe care să o montăm în zona vale sau în parc. Rămâne de văzut amplasamentul. Din ce m-am interesat eu, o astfel de toaletă nu este ieftină, avantajul fiind că nu trebuie să ai un salariat acolo. Ea funcționează pe bază de fise, două monezi de 50 de bani. Totul este făcut din inox înăuntru și totul este automatizat, civilizat cum ar trebui să aibă un municipiu. Și în parc este o problemă, pentru că avem solicitări pentru amplasarea unei toalete funcționale, pentru că ceea ce avem noi astăzi acolo este o improvizație ce nu ne onorează, dar asta este situația, atât a putu Pașcaniul în 30 de ani de zile,”  a explicat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

De partea cealaltă, Gabriela Nedelcu fost viceprimar al municipiului și actual consilier local, a anunțat că nu va vota în plenul Consiliului Local această propunere. Ea a susținut la o televiziune locală că în Primărie există un studiu de fezabilitate pentru construirea unei toalete publice, în Parcul Municipal.

  

„Domnule primar și domnule viceprimar, aveți acel studiu de fezabilitate privind construirea grupului sanitar din Parcul Peștișorul, pentru că acolo într-adevăr se va reabilita și Palatul Cantacuzino și zona adiacentă. Am văzut că ați pus pe buget și e foarte bine că ați pus acel DALI pentru amenajarea luciului de apă și vreau să vă spun că valoarea acelui proiect este de 179.466 de lei. Acel grup sanitar prevede 4 cabine pentru femei și 4 cabine pentru bărbați și încă două încăperi pentru spațiu administrativ. Acum dumneavoastră veți pune în balanță ce este mai frumos, ce este mai bine, mai oportun, mai rentabil. Să achiziționăm un grup sanitar, de ăsta modern, și eu nu sunt absolut deloc împotrivă să fie și un element de noutate sau punem în balanță o construcție care durează poate peste 100 de ani. Au majoritate în Consiliu Local. Eu nu am să aprob acest amendament, această listă de investiții”, a declarat Gabriela Nedelcu, consilier local din partea PSD. 

Reamintim că Pașcaniul nu mai are o toaletă publică funcțională de foarte mulți ani, cetățenii fiind nevoiți să apeleze la toaletele din incinta barurilor sau a restaurantelor.

Advertisements

Related posts

Preluarea PSA Pașcani este o afacere rentabilă pentru Apa Vital Iași

Redacția

Pantazi face lumină în problema excavării de la Sodomeni. Viceprimarul Axinte a fost dezinformat de un funcționar. Nu se fac adăpători pentru animale!

Răzvan Grecu

Pantazi a venit cu “sabia” în faţa ziariştilor: “Am crezut că am introdus sabia în teacă, nu dezgropăm morții și nu umblăm prin arhivă să vedem ce au făcut pe aici, colegii liberali, dar văd că mă obligă”

Răzvan Grecu
Încarcă...