RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Pietonii care traversează neregulamentar, în atenţia poliţiştilor păşcăneni. Acţiune pentru prevenirea accidentelor de circulaţie

Atenţie mare cum vă comportaţi în trafic, mai ales dacă sunteţi pieton! Conform ultimelor statistici, majoritatea accidentelor petrecute în cursul anului trecut, în Paşcani şi judeţul Iaşi, au avut drept cauze traversarea neregulamentară a persoanelor.  

Astfel că, poliţiştii de la Biroul Rutier din municipiu sunt cu ochii pe cei care nu respectă regulile de circulaţie şi traversează prin locuri nepermise. În această dimineaţă, mai mulţi păşcăneni au fost opriţi pe stradă tocmai pentru acest tip de abatere. Din fericire pentru ei, de data acesta au primit doar un avertisment scris şi pliante de informare, sfaturi pentru a fi pietoni în siguranţă.

  

“Poliţia Română întocmeşte statistici periodic cu privire la cauzele accidentelor de circulaţie. Din păcate, anul trecut au fost multe, iar majoritatea s-au datorat indisciplinei pietonilor. Astăzi şi mâine Poliţia Rutieră din Paşcani, şi nu numai, acţionează pentru combaterea indisciplinei pietonilor. Noi avem şi nişte materiale pe care le distribuim celor vizați, cu regulile de circulaţie, iar dacă dumnealor vor citi şi le vor respecta, nu vor fi victime ale accidentelor rutiere. Deci, respectarea regulilor de circulaţie este cea mai ieftină cheltuială. Este mai costisitor să nu le respecţi şi să fii victima unui accident. Nu mă refer numai la pietoni, cât şi la conducători auto, biciclişti şi căruţaşi. Atât timp cât respecţi regulile de circulaţie, vei fi în siguranţă”, ne-a declarat cms-șef Costel Spânu, Șef Biroul Rutier Pașcani.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Afişe şi pliante care conţin riscurile pe care le aduce cu sine traversarea neregulamentară, cât şi mituri şi realităţi privind siguranţa pietonilor, au fost distribuite de poliţişti la mai multe instituţii, la spital, dar şi la sediile şcolilor de şoferi din municipiu.

Acţiunea face parte din cadrul unei campanii derulate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi, Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Conform statisticilor, o treime dintre accidentele rutiere grave (32,7%) a avut drept cauze indisciplina pietonilor (1901 accidente grave) şi neacordarea pirorităţii de trecere a pietonilor (865 de accidente grave). 

În peste două treimi dintre cazurile în care au fost implicaţi pietoni, evenimentele rutiere au fost produse din vina acestora (traversări neregulamentare – 50%, sau prezenţa pietonilor pe partea carosabilă – 16,5 %). 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Cercetat că a furat 100 de kg de varză de pe un teren din Tătăruși

Redacția

7 vagoane ale unui tren au deraiat. Circulaţia feroviară, întreruptă pe ruta Paşcani-Iaşi pentru mai multe zile!!!

Redacția

Accident rutier la Todirești! 4 persoane transportate la Spitalul Municipal Pașcani

Redacția
Încarcă...