RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Persoanele cu handicap din Pașcani și împrejurimi au scutit un drum până la Iași. Prima deplasare în teritoriu a Comisiei de expertiză

Persoanele cu handicap de pe raza municipiului Pașcani și împrejurimi au avut astăzi ocazia să se prezinte în fața Comisiei de specialitate, la sediul Primăriei Pașcani.

 

Evaluarea cazurilor, începută la orele 9.00 ale dimineții, este primul demers de acest gen din județul nostru.

  

Inițiativa vine în urma deciziei sefilor DGASPC la solicitările din partea parlamentarilor ieseni, care au cerut autorității județene să țină cont de numărul mare de persoane care sunt nevoite zilnic să străbată zeci de kilometri.

Aproximativ 50 de persoane cu pensii de handicap au fost prezente astăzi la sediul Primăriei Pașcani.

Potrivit legii, la Comisie se pot prezenta și au dreptul să fie examinate toate persoanele care prezintă deficiențe fizice, senzoriale, psihice și mentale, ce le împiedică sau le limitează accesul cu sanse egale la viața socială, potrivit vârstei, sexului, factorilor materiali, sociali și culturali proprii, necesitând măsuri de protecție socială în sprijinul integrării lor sociale și profesionale.

În cazul persoanelor nedeplasabile, expertiza se face fie la domiciliul acestora, fie în baza referatului întocmit de medicul de familie sau a medicului specialist și a unei anchete sociale.

Aceste comisii funcționează în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din subordinea Consiliilor Județene și sunt coordonate de Comisia superioară de expertiză medicală a persoanelor cu handicap pentru adulți.

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Cele mai sănătoase băuturi alcoolice, potrivit nutriționiștilor

Redacția

Il Messaggero: România riscă să devină Brazilia Europei

Redacția

Adolescentă de 15 ani cu o tumoră gravă, operată cu succes pe creier la Iași

Redacția
Încarcă...