NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Pericol de moarte pentru tinerii care se droghează

Tinerii care consuma droguri sau etnobotanice  ajung mai nou la Spitalul de Boli Infectioase. Si asta din cauza ca prezinta simptome  asemanatoare meningoencefalitei.

Medicii infectionisi nu au depistat cauzele acestor  boli, care de fapt nu sunt de natura infectioasa. Ei banuiesc doar ca pacientii, cu varste  cuprinse intre 16 si 22 de ani, au consumat droguri  sau etnobotanice foarte periculoase.

In ultima jumatate de an, medicii au tratat in  fiecare luna cate doi pacienti cu asemenea  manifestari. Chiar si acum, in salonul de la Terapie Intensiva  se afla intubat un tanar. Stare lui este grava, si nici parintii n-au putut sa  spuna ce anume i-ar fi putut cauza simptomele.

  

“Nu sunt meningoencefalite de  natura infectioasa, ci sunt corelate cel mai adesea  unui consum de substante toxice mai ales  din grupul etnobotanicelor dar nu  numai componenta vegetala, in ultima  perioada exista si o componenta chimica a  acestor substante de cele mai multe ori ramase  necunoscute. Efectele unui astfel de consum sunt foarte  dramatice, in special la nivel neurologic,  afecteaza in foarte mare masura functia cognitiva”, a spus dr. MIhnea Hurmuzache, managerul  Spitalului de Boli Infectioase.

sursa telem.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Lista pe judeţe a cazurilor de coronavirus în România, 17 august 2020

Redacția

La un pas să rămână fără degetele de la o mână în urma unui accident casnic

Răzvan Grecu

Cu centrala de apartament îți poluezi vecinii. Un membru al Academiei Române vorbeşte în premieră despre acest fenomen

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site