RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Patru asociaţii de pacienţi din Cluj au lansat proiectul „Şi eu am nevoie de tratamentul potrivit!” / „Pacienţii cu boli reumatismale inflamatorii din România au nevoie de un acces mai rapid la tratamente de ultimă generaţie”

Asociaţia Pacienţilor cu Boli Inflamatorii Reumatismale din Transilvania „ART”, Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din Romania, Societatea Română de Reumatologie şi Liga Română contra Reumatismului au lansat, luni, proiectul „Şi eu am nevoie de tratamentul potrivit!”, dedicat în special pacienţilor cu boli reumatismale inflamatorii, transmite Agerpres.

„Pacienţii cu boli reumatismale inflamatorii din România au nevoie de un acces mai rapid la tratamente de ultimă generaţie biologice şi biosimilare. În România, în prezent doar 10.676 pacienţi cu boli reumatismale inflamatorii primesc tratament biologic sau biosimilar dintr-un total estimat care se apropie de un milion de la nivelul întregii ţări, conform statisticilor europene”, se arată într-un comunicat trimis, luni, de organizatorii manifestării.

Organizatorii au susţinut o conferinţă de presă online în care au explicat demersul lor.

„Dacă aplicăm statisticile la nivel european pe diverse patologii privind bolile reumatice inflamatorii în România, rezultă că peste un milion de oameni suferă de astfel de boli, ceea ce înseamnă foarte mult. Sunt boli invalidante, sunt boli care vin cu durere, cu suferinţă, cu schimbări de vieţi şi de destine, nu sunt boli uşoare şi vin cu costuri sociale foarte mari. În România avem aprobate majoritatea produselor biologice şi biosimilare pentru tratamentul acestor boli.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ligia Deca, despre admiterea prin concurs la liceele unde există concurență: Fiecare elev va avea două șanse. E o măsură echitabilă

Redacția

Câte teste pentru coronavirus au fost operate în România

Redacția

Premierul Li Keqiang: Economia Chinei se confruntă cu dificultăți mai mari decât la începutul pandemiei / Ne aflăm într-un moment critic

Redacția
Încarcă...