RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Pata solară care a produs aurore spectaculoase în luna mai, îndreptată din nou spre Pământ

Pata solară care a creat aurore în luna mai 2024 a revenit într-un mod exploziv, eliberând o uriașă erupție solară de clasă M9,3 pe 23 iunie.

Dar nu este prima dată când întâlnim pata solară care a creat aurore. AR3723 este versiunea reîntoarsă a petei solare AR3697 și, înainte de aceasta, AR3664, care a fost responsabilă pentru furtuna geomagnetică colosală de clasă G5 ce a provocat aurore epice în întreaga lume.

Perioada de rotație a Soarelui este în medie de 27 de zile, ceea ce înseamnă că Pământul poate observa o anumită regiune activă pentru aproximativ două săptămâni înainte ca aceasta să se rotească în marginea vestică a soarelui. Regiunile active nou emergente, care ajung pe marginea estică a soarelui, primesc un nou număr de regiune activă din cauza incapacității istorice de a urmări o regiune activă în partea din spate a Soarelui.

Regiunea de pete solare face o rară a treia călătorie pe partea vizibilă a soarelui, dar ce ne putem aștepta de la această regiune hiperactivă?

  

Pata solară care a creat aurore revine cu fața spre Pământ

Deși regiunea de pete solare are doar o fracțiune din dimensiunea sa inițială,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Zeci de mii de slovaci protestează împotriva reducerii pedepselor pentru corupţie / Cum vrea guvernul lui Robert Fico să desființeze parchetul anticorupție

Redacția

Barbados a devenit republică și își ia rămas bun de la regina Elisabeta a II- a

Redacția

El Mundo: Mircea Cărtărescu, principalul favorit la Nobelul pentru Literatură

Redacția
Încarcă...