RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Paștele văzut prin ochii elevilor de la Liceul “Mihai Busuioc”. Atelier pentru încondeiat ouă

Ne apropiem de Sfânta Înviere și nu se poate vorbi de Paşte fără a pregăti ouă roşii sau încondeiate. În acest sens, elevi de la clasa a VII-a, clasa I și pregătitoare, din cadrul Liceului Tehnologic Mihai Busuioc, îndrumați de cadrele didactice, s-au apucat de pictat ouă.   

Copiii au muncit cu spor, și-au ales câte o culoare și un model. Se poate spune că elevii și-au dat toată silința pentru a realiza cel mai frumos ou încondeiat.

 „În cadrul săptămânii „Școala Altfel”, Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc” a pregătit diferite activități. Astăzi, elevii clasei a VII-a au încondeiat ouă după imaginația proprie, pentru că trebuie să primim cum se cuvine Sfânta Zi de Paște, ne-a menționat Mihaela Batincu” , profesor de limba franceză.

Advertisements
  

 Încondeierea ouălor reprezintă un obicei străvechi în tradiția românească. Ele sunt o mărturie a datinilor, credințelor și obiceiurilor pascale, un element de cultură spirituală specific românească. Este un motiv pentru care cadrele didactic au ales o astfel de activitate pentru elevi.

Advertisements

 

 

  Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Medie de minimum 5 pentru admiterea la liceu

Redacția

Școlile profesionale sunt din ce în ce mai căutate de elevii care vor o meserie la finalul anilor de studiu. Vezi ce noutăți sunt în oferta Liceului Tehnologic „Mihai Busuioc”

Teona Gherasim

Elevi de la “Sadoveanu”, în tabăra naţională de chimie (Foto)

Ema Roman
Încarcă...