NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pașcani: Lista blocurilor care ar putea fi afectate de cutremur nu este cunoscută la nivel de Primărie. Expertize nu se pot face, pentru că banii nu au fost prevăzuți pe lista de investiții

De fiecare dată când în țară se produce un cutremur, primul subiect care revine în discuția autorităților centrale sau locale este cel cu privire la imobilele care ar putea fi afectate. Care sunt blocurile ce pot fi afectate sau expuse riscurilor, este una din întrebările la care sunt căutate răspunsuri.

În cazul municipiul Pașcani primul răspuns la această întrebare este că în categoria acestor blocuri nesigure intră  A-urile, V-urile și Pavilioanele. Reporterii Actualitatea Tv au adresat zilele trecute administrației locale următoarele întrebări pe marginea acestui subiect: Primăria intenționează să aloce fonduri pentru expertiza blocurilor care în urma unui cutremur ar putea fi afectate? Există o listă cu aceste imobile?

Răspunsul autorităților, prezentat prin vocea purtătorului de cuvânt Paul Apostol, este unul uluitor.„În prezent nu există o listă cu imobilele care ar putea fi afectate în caz de cutremur. Pentru întocmirea listei este necesară efectuarea unei expertize, care în prezent nu este prinsă pe lista de investiții a Primăriei Municipiului Pașcani. Pe viitor, cu o justificare, cu un raport bun, acest lucru este posibil”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt.   
 
Conform normativelor în vigoare orice bloc construit înainte de anul 1978 este expus unui risc în caz de cutremur. Primăria are obligația să întocmească o asemenea listă și să se ocupe alături de alte autorități ale statului pentru refacerea lor.
În acest caz ar putea interveni și Consiliul Local, prin prevederea unor sume de bani pentru realizarea unor expertize. Concluzia finală ce poate fi trasă în acest caz este aceea că în municipiul nostru nu sunt cunoscute blocurile care pot fi afectate în caz de cutremure, iar autoritățile nu se grăbesc să ia nici o măsură, deși responsabilitatea le aparține.

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Bătaie de joc: Primarul vrea să medieze cu ApaVital prevederile unei hotărâri de Consiliu Local! Instanța s-a pronunțat deja pe această speță! Se vrea creșterea prețului la apă!

Răzvan Grecu

Primăria a cheltuit 328.000 de lei în lupta cu COVID-19! Banii pot fi decontați de la UE!

Răzvan Grecu

Bariera Blăgeşti: Expertiza comandată de actuala administraţie locală confirmă situaţiile de lucrări plătite către constructor

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site