RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Pășcănenii invitați să facă sport în scop umanitar! Fondurile sunt destinate victimelor incendiului din Capitală

Duminică, 8 noiembrie, de la orele 13.00, pe Stadionul Municipal, pășcănenii sunt așteptați la o activitate sportivă caritabilă în sprijinul răniților din incendiul de la București.

 

 

  

 

 

 

Cei care vor da curs invitației vor face mișcare pentru cel puțin două scopuri: binele propriu și șansa la viață a victimelor de la Colectiv. Totodată, în funcţie de fondurile strânse, o parte va merge către doi elevi de la Colegiul Unirea, bolnavi de leucemie. 

De altfel, acțiunea este intitulată “Mișcarea înseamnă viață” și este organizată la inițiativa profesorului de Educație Fizică, Andrei Doroftei, de la Liceul Teoretic “Miron Costin”. Alături de acesta sunt implicați peste 100 de voluntari de la toate liceele din oraș.

Programul va consta în 30 de minute antrenament funcțional, cea de-a doua parte vizând strângerea de fonduri. Ambele acțiuni vor avea loc pe Stadionul Municipal Sportiv. 

Organizatorii subliniază faptul că intrarea este liberă dar cei care pot face o donație cât de mică, vor contribui la sprijinul de nivel național oferit spitalelor care se îngrijesc de acești tineri care luptă să trăiască. Astfel, suma strânsă va merge acolo unde acum este cea mai mare nevoie.

Totodată, astăzi, cu prilejul selecției pentru echipa de fotbal a liceului “Miron Costin”, elevii participanți au ținut un moment de reculegere în memoria victimelor care și-au pierdut viața la sfârșitul săptămânii trecute. Înainte de meciul propriu-zis, băieții din clasele IX-X, împreună cu profesorul și antrenorul lor au păstrat câteva minute de tăcere după care și-au început activitatea pe teren.

 

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Rachete antigrindină lansate din Hodora, găsite la Pașcani și Todirești

Marius Parteni

Ați dat ceasurile înainte? În această noapte am trecut la ora de vară

Redacția

Un episcop i-a pedepsit pe enoriaşi pentru că n-au fost la referendum. Revolta oamenilor: Ruşine să vă fie! Şi preoţii între ei au făcut prostii

Redacția
Încarcă...