RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Pășcănenii nu au profitat de amnistia fiscală propusă de executiv. Puține cereri și debite achitate

Pășcănenii cu datorii la bugetul local nu s-au îngrămădit să profite de o Hotărâre a legislativului local, prin care puteau să scape de majorările și penalitățile la debitele inițiale, dacă le achitau pe acestea.  

 

Conform situației transmise șefilor Primăriei de către Serviciul de Finanțe Publice Locale, până la data de 15 octombrie 2014 din cei 7.000 de pășcăneni cu datorii mai vechi de un an la bugetul local, doar 158 au depus cerere să scape de majorări și penalități. Aceștia au fost scutiți la plata unei sume de 126,314 lei.

  

Din cei 158 de pășcăneni, 6 nu au putut beneficia de această prevedere a legislativului local, întrucât și-au achitat debitele inițiale după expirarea termenului până la care se puteau depune cererile.

” Ca rezultat al verificărilor efectuate de comisie, din totalul de 158 de solicitanți, un număr de 152 persoane s-au încadrat în Regulamentul privind HCL 107/31.07.2014, beneficiind de scutirea la plata obligațiilor fiscale, accesorii aferente impozitelor și taxelor locale. Un număr de 6 solicitări au fost respinse, întrucât plata a fost efectuată cu depășirea termenului. Cuantumul scutirilor acordate celor 152 de persoane este de 126.314,08 lei”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției, de purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani.

Potrivit aceleiași surse, în perioada 15 august – 30 septembrie au fost încasate obligații fiscale  principale reprezentând impozite datorate bugetului local în suma totală de 142.331,35 lei dintre care: 60.398,27 lei aferent impozitului pe clădiri, 35. 405,85 lei aferent impozitului pe teren, 46. 527,23 lei aferent impozitului pe mijloacele de transport.

Menționăm faptul că de această hotărâre, pășcănenii puteau beneficia dacă își achitau în perioada 18 august – 15 octombrie debitele la taxele și impozitele locale. Ulterior ei trebuiau să depună o cerere la Serviciul Finanțe Publice Locale pentru a fi scutiți de plata majorărilor și penalităților de întârziere. 

Din datele centralizate la acea vreme în evidențele Primăriei erau un număr de 7.000 de persoane care aveau debite mai vechi de un an. Valoarea debitelor estimate că vor fi acordate este de 1,8 milioane lei.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Două demisii la Compartimentul de Monitorizare a serviciilor publice! Un funcționar a plecat deja acasă!

Răzvan Grecu

Strada Traian Vuia şi parcarea din zona Raiffeisen, vor fi asfaltate săptămâna viitoare

Ema Roman

Noul mers al trenurilor intră în vigoare din 13 decembrie 2015. Iată plecările și sosirile din stația CF Pașcani

Redacția
Încarcă...