NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Pas important pentru comunitate: Primăria ar putea achiziționa un aparat de testare COVID-19!

Cadrele medicale și pășcănenii ar putea fi testați în viitorul apropiat pentru a se vedea dacă sunt infectați cu noul coronavirus. Acest lucru va fi posibil dacă o inițiativă a consilierilor liberali ar fi aprobată de aleșii locali.

Este vorba de achiziționarea pentru Spitalul Municipal de Urgență Pașcani, a unui aparat de testare COVID-19,  a unui număr de 1.000 de teste și a amenajării laboratorului. Suma alocată în proiect este de 500.000 de lei, iar aceasta poate fi recuperată de la Uniunea Europeană, prin programul european de decontare a cheltuielilor efectuate sau angajate pentru a sprijini populația și pentru a limita răspândirea epidemiei de coronavirus – Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE).

Proiectul a fost depus astăzi la registratura Consiliului Local, iar până joi, când este ședința legislativului pășcănean, este timp suficient dată fiind starea de urgență, să fie analizat de angajații Primăriei, pentru a fi pus suplimentar pe ordinea de zi.

Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani, a explicat că prin această inițiativă se dorește ca municipiul să aibă o capacitate proprie de testare a cadrelor medicale și a populației în lupta cu COVID-19.

Întrebat despre inițiativa consilierilor locali PNL, Daniel Bechir, managerul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani a spus că este una bună, însă că ridică o serie de probleme: personalul calificat (medic biolog), spațiu de laborator și costul testelor.

Conform informațiilor publice, statul cumpără un test PCR cu suma de 15 euro, iar un aparat de testare costă aproximativ 45.000 de euro.

loading...
Advertisements

Related posts

Târgu Frumos: A fost ocupat postul de medic îngrijiri paliative la Spitalul „Sf. Ioan”

Oana Cordoneanu

Nelu Tătaru, avertisment pentru relaxarea restricțiilor: 10% destul de vocali pot doborî 90% care sunt cuminți

Redacția

Un bebeluş, născut de o adolescentă de 15 ani diagnosticată cu gripă, a murit

Redacția
Încarcă...