NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Parintii vor plati pentru copiii dati la cresa

Parintii vor fi obligati la plata unei contributii pentru copiii inscrisi la crese, potrivit un proiect initiat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS). Astfel, parintii sau reprezentantii legali vor fi obligati la plata unei contributii, a carei valoare va fi stabilita prin dispozitie a primarului in functie de numarul de copii din familie si de venitul mediu net lunar pe membru de familie calculat pe perioada de sase luni anterioara inscrierii copilului. Cotributia nu va depasi 30% din costul copilului in cresa.

 

Actul normativ prevede ca sunt scutiti de la plata contributiei, parintii care se afla in urmatoarele situatii: au in ingrijire copii care sunt expusi riscului de separare de familie sau beneficiaza de efectele Legii recunostintei fata de revolutionari.

  

Contributia lunara se va stabili in functie de numarul efectiv de zile de prezenta a copilului la programul zilnic. De asemenea, proiectul prevede plata contributiei in avans pentru o luna calendaristica.

Initiatorii proiectului de act normativ recomanda parintilor ca, in limita posibilitatilor, sa nu lase copilul in serviciile de educatie timpurie anteprescolara mai mult de 10 ore pe zi.

sursa Ziarul de Iasi

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

(VIDEO) Medicul Rafila a explicat de ce a crescut numărul infectărilor Covid-19 în România

Redacția

Peste 41.000 de persoane au tranzitat frontiera în 24 de ore. Situația la granița cu Ungaria

Redacția

Politistii ar putea fi recompensati cu SABII si ARME confiscate de la infractori

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site