NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Părinții, observatori la bacalaureat

Anul acesta si profesori evaluatori vor fi supravegheati de camere video la Bacalaureat. Asta in timp ce vor corecta lucrarile  candidatilor. Reprezentantii Inspectoratului Scolar  Judetean sugereaza candidatilor la  Bacalaureat sa isi verifice numele pe listele   afisate unde se vor desfasura examenele cu  doua zile inainte de evaluare.

In cazul in care acestia vor incerca sa copieze   vor fi dati afara din examen si nu vor avea   sansa sa mai participe in urmatoarele doua sesiuni  ale Bacalaureatului. In plus, parintii sau membrii asociatiilor   nonguvernamentale pot fi observatori la examenele  de Bacalaureat. Cu o singura conditie! Sa nu aiba rude care  sustin examenele.

“Acolo unde exista doritori care vor sa  participe in calitate de observatori la probele  scrise trebuie sa se faca o adresa din partea  organizatiei catre Comisia Judeteana de  Bacalaureat pentru a inscrie candiatii in  calitate de observatori cu conditia ca acestia  sa nu aiba rude in Bacalaureat pana la  gradul 4”, a declarat Rodica Perjoiu, inspector scolar de specialitate-Fizica, ISJ.

In fiecare centru de examinare nu trebuie sa  lipseasca medici si asistenti medicali,  puncteaza reprezentantii Inspectoratului Scolar  Judetean. Ca si in anii precedenti directorii comisiilor de  Bacalaureat trebuie sa provina din mediul  academic.

“Vom avea si presedinti profesori universitari, nu stim cati vor fi dar cu siguranta vor fi, vor  exista si observatori din partea ministerului ca si in anii anteriori, probabil o  anumita persoana sau poate aceeasi va ramane  de la evaluarea spre Bacalaureat . Deci, sa  fie in asa fel asigurata si o prezenta externa in raport cu scoala, deci Comisie Judeteana la  nivel de inspectorat, profesori universitari si reprezentanti ai  ministerului”, a declarat Camelia Gavrila, inspector general ISJ.

La nivelul judetului Iasi anul acesta s-au inscris   peste 5100 de elevi la examenele de   Bacalaureat distribuiti in 58 de centre. Tot la nivel de judet vor fi organizate 5 centre de  evaluare.

sursa telem.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Iata cum va arata proba scrisa pentru concursul de directori de scoli

Redacția

Si profesorii au perlele lor!

Redacția

Elevii din Pașcani interesați de munca polițiștilor

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site