NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Paramedic pe motocicletă: Salvatorii care ajung în câteva minute oriunde în oraş

Acum o lună erau date spre folosinţă două motociclete SMURD, singurele unităţi mobile de acest gen din zona Moldovei, aduse la Iaşi pentru a scurta timpul de intervenţie în cazul incidentelor din stradă, tot mai frecvente în ultima perioadă.

 

 Gândite să ajungă la faţa locului într-un interval la jumătate decât cel al ambulanţelor, cele două motociclete SMURD au intervenit până acum la 20 de astfel de situaţii critice petrecute pe şosea, fie că a fost vorba de accidente, fie de persoane cărora li s-a făcut rău în timp ce se aflau în spaţiu deschis.

De pe 3 august, cele două subunităţi medicale, care au deocamdată ca punct de plecare Casa de Cultură a Studenţilor şi Prefectura, şi-au împărţit oraşul în două, frăţeşte, şi de acolo au început să răspundă la apelurile legate de incidentele petrecute în oraş. Zece paramedici cu experinţă au urcat, prin rotaţie, pe cele două unităţi mobile, şi vor continua să o facă pentru a acorda prim ajutor accidentaţilor, pentru a le menţine funcţiile vitale până la sosirea medicilor, dar şi pentru a evalua situaţia de la faţa locului, eficentizând astfel modul de distribuţie a personalului medical în oraş.

După cum spun paramedicii SMURD, una dintre cele mai importante îndatoriri ale celor două persoane care îşi desfăşoară activitatea pe o tură este să evalueze situaţia şi să transmită dispeceratului dacă mai este nevoie de vreun echipaj de intervenţie în plus sau dacă nu mai este cazul ca acestea să intervină. Astfel, un echipaj care se îndrepta spre un accident care a fost preluat deja de un paramedic de pe motocicletă, iar acesta a constatat că nu este nevoie de transport la spital, poate fi redistribuit spre un alt incident.

Articol integral pe www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Rezultate „mult sub aşteptări“ la simularea BAC-ului în județul Iaşi. S-a picat pe capete

Redacția

Noi cazuri de gripă sezonieră la Iași. Sunt așteptate îmbolnăviri și în martie

Redacția

Cum se răspândeşte virusul pestei africane şi cât este de rezistent

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site