NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

,,Pământul i-a ieşit pe ochi ’’unei femei care se luptă pentru el de atâta timp

Retrocedarea proprietatilor conform legii Fondului Funciar este o activitate foarte anevoioasă la Paşcani. Pământul retrocedat unei femei din localitatea Blăgeşti, care aparţinuse mamei acesteia, este deja în proprietatea altora.

 

,,Ne-a dat un hectar şi jumătate mamei, un hectar şi jumătate bunicului şi un hectar unchiului, deci avem în jur de 4 hectare, undeva la Gura Bâdiliţei, cu titlu de proprietate, pământ care este al oamenilor. Eu am aflat abia cum că anul trecut au ieşit oamenii cu ciomegele. Cei de la primărie ne-au făcut titlu de proprietate, s-au spălat pe mâini şi au terminat. Deci, cu cine să ne batem, cu cine să ne judecăm ?’’ a declarat femeia.

De asemenea, femeia cere de aproximativ 6-7 ani un teren în compensarea celui care aparţinuse bunicul ei şi pe care este amplasată actuala şcoală nouă din Blăgeşti. Terenul cerut de ea în compensare este unul mult mai mic ca suprafaţă, în prezent izlaz comunal, fără de întrebuinţare, însă nici pe acesta nu reuşeşte să-l obţină. Colac peste pupăză, când femeia a vrut să-şi facă titlu de proprietate pe un al treilea teren, pe care mama şi unchiul ei îl câştigaseră într-un proces avut cu Romsilva, în urma căruia s-a dat o hotărâre judecătorească de punere în posesie, reprezentanţii primăriei nu numai că nu şi-au făcut treaba, ba chiar i-au şi scăzut femeii din adeverinţă acea bucată de pământ din toate celelalte bucăţi pe care femeia le are de obţinut, în loc să o adune la acestea.

  

,,Vin la domnul Prisecaru de nu ştiu cât timp, îmi pune fel de fel de hârtii în faţă, îmi spune că nu se poate. Primăria neavând calitate procesuală activă, nici primarul, nici domnul Prisecaru, deci nu pot fi daţi în judecată. Mă judec iar Comisia Judeţeană şi Comisia Municipală şi ajung în acelaşi loc’’, a declarant femeia.

Advertisements
Advertisements

Cu toate acestea, femeia încă mai speră să găsească înţelegere la primarul Pantazi care, spune ea, ,,încă nu şi-a spus cuvântul în acest caz.’’  

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

În sfârșit, un mic pas concret pentru autostrada Târgu Neamț – Iași – Ungheni. Licitație de proiectare de 73 milioane de lei

Redacția

Spitalul Municipal Pașcani organizează concurs pentru ocuparea a două posturi de asistenți medicali, cât și pentru un post referent de specialitate

Redacția

PSD nu va participa la votul pe marginea reorganizării societății CLP Ecoserv SRL. PNL invită membrii organizației să își susțină managerul!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site