NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Palatul de poveste de la Ruginoasa, ţinut sub cheie. Află de ce fac cale întoarsă turiştii!

Reşedinţa domnitorului Al.I. Cuza de la Ruginoasa stă închisă, deşi lucrările de consolidare s-au încheiat din octombrie 2010.Turişii care au trecut în acest an prin comuna Ruginoasa şi au vrut să afle tainele unei clădiri construite între 1800-1811 ce a fost castel pentru familia Sturdza şi reşedinţa domnească a lui Al.I. Cuza, au fost întorşi din drum.

„Doar parcul din exterior poate fi vizitat, în interior ni s-a spus că încă nu este amenajat”, a spus Mihai, un turist aflat în trecere prin Ruginoasa.Deşi din afară spaţiul pare un castel din basme, în interior încă se lucrează la conceptul muzeistic. Lucrările de consolidare şi amenajare au fost finalizate încă din 2010. „Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional a recepţionat lucrările de consolidare şi restaurare a Palatului «Al.I. Cuza» de la Ruginoasa în luna octombrie 2010. Repunerea în circuitul public a obiectivului este exclusiv responsabilitatea beneficiarului direct, respectiv a Complexului Muzeal Naţional «Moldova» Iaşi”, explică oficialii Ministerului Culturii.Şefii Complexului Muzeal estimează că până la sfârşitul anului va fi deschis spaţiul. „Sperăm ca până la începutul lunii decembrie vom putea deschide Palatul“, a spus Lăcrămioara Stratulat, directorul Complexului. Practic, după lucrări de consolidare de doi ani, refacerea conceptului muzeaistic va dura pe puţin doi ani.Lucrările de consolidare au depăşit 2,6 milioane de euro, fără TVA.

sursa Adevarul.ro

  

 

Advertisements

Related posts

Îmbracă-te în ie şi haide să ne sărbătorim tradiţia! Paşcani – 24 iunie, Parc Municipal

Ema Roman

Trupa de Teatru ,,Prometeu”‘ și Ansamblul ,,Rapsozii Siretului” au participat la Festivalul Internațional ,,Tinere Speranțe”

Redacția

Delicii culinare specifice comunei Ciohorăni, la Festivalul de tradiții și produse de Sfântul Toader

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site