RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

OUG – Plafonarea preţurilor la energie în dezbaterea comisiilor din Senat

de-ce-ordonanta-plafonarii-in-energie-nu-e-o-veste-tocmai-buna.-ceva-nu-s-a-spus-/-expert:-„s-ar-putea-sa-vedem-alte-plafoane,-alte-preturi-sau-sa-se-stinga-lumina”

Ordonanţa de urgenţă a guvernului privind plafonarea preţurilor la energie, care se aplică de la 1 septembrie, a intrat miercuri în dezbaterea comisiilor de specialitate din Senat, prima cameră sesizată. Actul normativ aduce modificări în ce priveşte nivelul de consum lunar de electricitate, până la care preţul va fi plafonat, atât pentru consumatorii casnici, cât şi pentru IMM-uri.

La conducerea comisiei pentru energie au ajuns numeroase amendamente privind textul ordonanţei, inclusiv de la parlamentarii puterii, astfel că documentul ar putea ajunge modificat la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Plafonarea preţului la electricitate a fost criticată şi de operatorii din domeniu. Ei spun că ordonanţa a fost elaborată fără consultarea participanţilor din piaţă, periclitând securitatea aprovizionării consumatorilor.

adevarul.ro

  

Related posts

Ajutor pentru plata facturii la gaz metan. Primarul va propune micșorarea tarifului plătit de populație la căldură. 140 sau 155 lei posibilul tarif pentru o gigacalorie!

Marius Parteni

În atenția posesorilor de autovehicule! Programul curățeniei de primăvară, pe străzile din Pașcani

Oana Cordoneanu

Lista primăriilor care primesc bani după votarea bugetului de stat. Pentru tot judeţul vor fi peste 12 milioane de lei

Redacția
Încarcă...