NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Ora pana la care trebuie sa mananci ca sa ai energie toata ziua

E bine sa tinem cont, chiar si perioada Sarbatorilor, de cea mai importanta masa a zilei: micul dejun. Ne asigura mai bine de o treime din energia necesara si este un prim pas facut corect spre o viata sanatoasa.

 

Prof.dr. Dumitru Oraseanu, sef sectie pediatrie: “Micul dejun trebuie sa reprezinte 35% din ce maninca. Ca sa pot sa traiesc eu trebuie sa am energie, cind mi-o iau? Dimineata! Ca o masina, masina cind pleaca trebuie sa aiba benzina, nu are, nu merge!”

Caloriile luate la micul dejun se transforma, pe tot parcursul zilei, in energie. Vorbim de intervalul orar 6-9 dimineata.

Dr. Lavinia Luminita Florea, medic specialist diabet si nutritie: “Acest interval se numeste interval de mic dejun, acolo trebuie sa stim sa profitam de randament 100% din punct de vedere al nutrientilor. Alimentul natural integal contine, in proportiile corecte proteine, glucide si cantitatea de apa. Laptele cu cereale sau iaurtul cu cereale e o combinatie clasica de mic dejun care impaca ambele deziderate – avem nevoie de o sursa de proteina si de o sursa de glucide cu eliberare lenta – cereale. Combinatia branzica dulce, branzica cu cereale sau cu fructe este o alta combinatie de tip proteina-glucide energizante”.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Pierdut certificat constatator de la sediul profesional al Mercaș Gh.Petru

Redacția

Cel ”mai negru” material e istorie. A fost inventat altul cu o culoare mult mai închisă

Redacția

“Vrem apă să ne spălăm şi lumină să învăţăm”. Revolta studenţilor de la Iaşi în anul1987

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site