NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Opoziția a convocat Consiliul Local pentru organizarea unui referendum pe tema apei!

Aleșii locali se vor întruni miercurea viitoare într-o ședință extraordinară convocată de consilierii locali din opoziție. Conform ordinii de zi, pe masa de lucru a legislativului pășcănean vor fi trei proiecte de hotărâre inițiate de liberali și reprezentantul PMP.

 

Dintre acestea, cel mai important pentru cetățeni este proiectul prin care se prevede organizarea unui referendum pe tema apei. Consultarea populară ar urma să aibă loc pe 6 noiembrie, iar cetățenii vor trebui să răspundă cu DA sau Nu la următoarea întrebare:

  

„Sunteți de acord cu renunțarea Municipiului Pașcani la serviciile operatorului S.C. Apa Vital Iași S.A. și retragerea din A.R.S.A.C.I.S. ?”.

Inițiativa vine în contextul în care zeci de familii stau fără apă rece de mai bine de o lună de zile, iar administrația locală a eșuat în rezolvarea acestei probleme. De partea cealaltă, operatorul ieșean ApaVital a anunțat că au un procent bun de încasare a facturilor la Pașcani, iar contractarea serviciilor este aproape finalizată.

Reamintim că, în campania electorală primarul Dumitru Pantazi și PSD a promis că vor consulta populația în problemele de interes și tot ei nu au fost de acord cu organizarea unui referendum pe tema apei deoarece data organizării acestuia coincidea cu data alegerilor locale.

 

În acest moment, hotărârea de redelegare a serviciului de apă-canal către ApaVital este subiectul unui dosat penal instrumentat de procurorii DNA Iași.

Advertisements

Related posts

PSD + ALDE: ”Autostrada Târgu-Neamţ – Iaşi este deja aprobată şi urmează să intre în achiziţie publică pe SEAP”. Activiștii: ”nu vă mai credem. Ne vedem la tribunal”

Redacția

Programul Rabla pentru electrocasnice. Valoarea voucherelor ajunge la 400 lei

Redacția

Scandalul concursurilor pentru Consiliile de Administraţie ale regiilor continuă: firma de recrutare a modificat baremul de examinare după 5 luni de la susţinerea examenului!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site