NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Oliver Stone despre energia nucleară, război și criză climatică: ”Trebuie să ne îndepărtăm de mentalitatea fricii”

Regizorul Oliver Stone și-a prezentat cel mai recent documentar „Nuclear” la Festivalul de Film de la Veneția. În timpul prezentării peliculei, Stone a reflectat și asupra crizei climatice pe un ton prea rar întâlnit – optimismul.

„[Trebuie] să ne îndepărtăm de mentalitatea fricii”, a declarat Stone la o conferință de presă, chiar înainte de premiera mondială a noului său film-documentar. „Ca toată lumea, am văzut „Un adevăr incomod” în 2006, a fost înfricoșător. Am continuat să citesc știrile, iar situația este din ce în ce mai rea”, a mai spus el.

„Filmele, știrile, cărțile [despre schimbările climatice] sunt toate negative”, a continuat, adăugând: „Și găsesc că toate chestiile astea apocaliptice sunt deprimante”, potrivit Variety.

Cineastul a căutat să abordeze această problemă concentrându-se pe acțiune și oferind soluții scalabile și eficiente. Le-a găsit în energia nucleară și într-o carte din 2019, „Un viitor luminos: How Some Countries Have Solved Climate Change and the Rest Can Follow”, scrisă de profesorul Joshua S. Goldstein de la American University.

Advertisements
Advertisements
  

Întrebat ce l-a atras la acest text, Stone a spus fără echivoc: „Această carte este plină de speranță.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Un rocker englez a suferit un traumatism cerebral sever și a murit din cauza complicațiilor provocate de vaccinul anti-Covid AstraZeneca

Redacția

Motivul pentru care un pasager a fost legat cu bandă adezivă de scaunul avionului cu care zbura (VIDEO)

Redacția

Un amiral din Rusia şi-a omorât soţia şi fiul cu tigaia, iar apoi s-a sinucis

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site