RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Olimpiada de Chimie 2016: Locul VI la nivel național, obținut de o elevă din Pașcani

Pentru unii elevi, vara reprezintă o perioadă de relaxare și de încărcare a bateriilor, însă pentru alții o nouă etapă de obținere a unor rezultate școlare. O elevă de la Colegiul Național “Mihail Sadoveanu”, absolventă a clasei a VIII-a, a participat la o miniolimpiadă la chimie, și s-a clasat pe poziția 6 la nivel național, la clasa a IX-a. Școala de vară a olimpicilor naționali la chimie s-a încheiat cu participarea elevilor la nivelul superior clasei din care fac parte.  

În perioada 3-10 septembrie 2016, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a organizat la Baia Mare, a XII-a ediție a TABEREI NAȚIONALE DE CHIMIE – ȘCOALA DE VARĂ a olimpicilor naționali la disciplina chimie. Au participat peste 75 elevi din 22 județe și municipiul București, elevi care au obținut rezultate deosebite la etapa națională a Olimpiadei de Chimie 2016 (cls. VIII-XI), respectiv a Concursului Național de chimie pentru clasa a VII-a ”RALUCA RÎPAN” 2016.

Programul taberei a cuprins 5 zile de cursuri intensive, care au vizat atât pregătirea teoretică, cât și pregătirea practică, prin experimente de laborator. Școala de vară a olimpicilor naționali la chimie s-a încheiat cu miniolimpiada olimpicilor, unde elevii au participat la nivelul superior clasei din care fac parte.

  

Lotul ieșean, însoțit de prof. OTILIA PINTILIE, a fost format din 9 elevi de la colegii de prestigiu din județ: Colegiul NAȚIONAL, Colegiul ”COSTACHE NEGRUZZI”, Colegiul ”EMIL RACOVIȚĂ” din Iași, precum și Colegiul ”MIHAIL SADOVEANU ”Pașcani.

De la colegiul nostru a fost selectată eleva ALEXANDRA TUDORACHE, absolventă a clasei a VIII-a, care, în urma participării la miniolimpiadă, s-a clasat pe poziția 6 la nivel național, la clasa a IX-a.

Pe lângă cursurile de pregătire la chimie, elevii olimpici au participat la diverse activități culturale și recreative. Astfel, ei au vizitat câteva obiective turistice din Baia Mare: centrul istoric al orașului, Turnul Ștefan, Muzeul de Mineralogie ”Victor Gorduza”, cunoscut și sub numele de Muzeul Florilor de Mină, Observatorul astronomic. Alături de voluntarii de la Centrul de Dezvoltare Durabilă GREETIN Baia Mare, elevii olimpici au fost încântați să descopere o serie de obiective istorice, în cadrul activității intitulate sugestiv ”Discover Baia Mare – treasure hunt!”. În ultima zi, toți participanții la activitățile taberei au pornit în Turul Mic al Maramureșului, făcând popas la Mănăstirea BÂRSANA, Cimitirul vesel din SĂPÂNȚA, Sighetul Marmației.

Reamintim că la faza națională a Olimpiadei de chimie 2016, Colegiul Național ”MIHAIL SADOVEANU” a scris istorie pentru orașul Pașcani, obținând rezultate remarcabile: două mențiuni MENCȘ, două mențiuni speciale, precum și premiul special pentru cea mai bună probă practică. Cei patru elevi care au reprezentat cu suscces colegiul din care fac parte sunt: BOGDAN ENACHE, din clasa a XII-a, care a reușit și performanța de a se califica în Lotul lărgit al României, ALEXANDRA TUDORACHE și ANDRADA PAVEL din clasa a VIII-a, VICTOR PINTILIE din clasa a IX-a. La etapa națională a Concursului de chimie pentru clasa a VII-a ”RALUCA RÎPAN” 2016, elevul ȘTEFAN FRĂSILĂ a obținut mențiune specială.

 

 

Related posts

Concursul „Poveștile Iașului” a fost câștigat de o elevă de la Colegiul „Mihail Sadoveanu”

Redacția

Elevă de la Colegiul „Unirea”, în TOP 3 „Cei mai buni traducători români în limba engleză ai UE”, în cadrul concursului „Juvenes Translatores”

Iulia Huțanu

Elevii Şcolii Gimnaziale “Speciale” Paşcani vor participa la spectacolul “Fulgi de bucurie”, organizat de Consiliul Judeţean Iaşi

Ema Roman
Încarcă...