NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Olariu vrea să scadă taxele la piață, după ce în 2020 le-a mărit, justificând că sunt infime: ”Majorarea de la 3 lei la 5 lei e nimic! Astea nu poți să spui că sunt taxe!” (VIDEO)

Consilierul Sorin Olariu, un militant declarat împotriva politicianismului, demagogiei și minciunii, a anunțat că pregătește un proiect de hotărâre prin care să scadă taxele pentru comercianții care închiriază tarabe în piețe, deși în 2020 a susținut și votat majorarea lor.

Anunțul a fost făcut în urmă cu o săptămână de zile, într-o emisiune televizată, iar argumentele ce au stat la baza deciziei de a reduce taxele pentru comercianții din piețe au fost prezentate succint. Olariu, aflat acum în opoziție, susține că acest demers este făcut la solicitarea celor care fac comerț în piețele din Pașcani, și că această măsură are ca scop, având în vedere și pandemia cu COVID 19, menținerea actualilor comercianți în piețe și eventual recuperarea celor care au renunțat.

 „Am mai multe proiecte în pregătire. Am toate materialele, mai trebuie redactate doar proiectele. La Piață, pentru că mi-au cerut oamenii, ținând cont că unii au renunțat la contracte, fapt constatat și de domnul Nemțanu, taxele trebuie micșorate. Și le vom aduce la nivelul care au fost. Nu e mare diferența, dar eu zic că o să conteze, pentru că înainte oamenii erau ajutați în alt mod: adică erau lăsați să ocupe teren, fără să plătească. Acum e măsurat la metru pe metru și taxa mai mare. Și-n condițiile astea pentru a reuși să-i aducem înapoi pe o parte dintre comercianți sau măcar să-i păstrăm pe cei care sunt acum, va trebui să aducem taxele la piață la nivelul celora din anul trecut, și după ce trece pandemia și lucrurile revin la normal, le mărim din nou,”  a explicat săptămâna trecută Sorin Olariu, consilier din partea PMP.

În urmă cu un an de zile, când Sorin Olariu era la putere în Consiliu Local, alături de PSD, deși România era în carantină, a decis alături de colegii săi de coaliție majorarea taxelor plătite de comercianții din piețe. Pentru a-și justifica atunci decizia politică, Sorin Olariu aprecia că majorarea de taxe e infimă, și că în comparație cu taxele care sunt în Târgu Frumos, cele de la Pașcani sunt nimic. Mai mult, Olariu considera atunci că ar fi trebuit majorată și taxa pentru folosința cântarelor de către comercianți, de la 2 lei la 5 lei.

  

În acea apariție televizată, din primăvara anului 2020, Sorin Olariu susținea că nu vrea să „intre în demagogie” alături de ceilalți politicieni și îi acuza de minciună, pe cei care susțineau că s-au mărit taxele în piețe

„Haideți să fim și corecți! Pentru că eu de asta am intrat în politică și nu vreau să intru în această demagogie cu ceilalți. Haideți să fim corecți și să nu mai mințim! Pentru că am spus-o de nenumărate ori și am și dovedit-o că mint cei care spun astăzi că s-au mărit taxele. Taxele la piață se măresc doar la cei cu tarabe, pentru că ceilalți comercianți au contracte de închiriere. Este vorba doar despre acele tarabe care se închirează la metru pătrat. O tarabă era la 3 lei metru pătrat șia cum este 5 lei,  în condițiile în care la Târgu Frumos, care este un oraș mult mai mic, e 11 lei pe tarabă. Plus, dacă dorești să ai aceeași tarabă te mai costă rezervarea ei 30 de lei pe lună, în afară de cei 11 lei pe zi. Majorarea de la 3 lei la 5 lei e nimic, efectiv nimic din punctul meu de vedere. Am mai văzut că taxa pe cântar este de 2 lei pe zi. Din punctul meu de vedere și aia trebuia mărită, măcar 5 lei, pentru că un cântar pentru a fi verificat metrologic plătești peste 200 de lei. Astea nu poți să spui că sunt taxe!,” susținea Sorin Olariu pe 1 mai 2020.

Deocamdată inițiativa de micșorare a taxelor din piețe nu a fost înaintată Consiliului Local de către Sorin Olariu, însă cu siguranță până atunci consilierul local are timp să-și clarifice poziția sa pe acest subiect, aflată în contrast evident cu cea din 2020, în contextul luptei sale neobosite împotriva politicianismului, demagogiei și minciunii!

Advertisements

Related posts

Concluzii după activitatea de un an al primarului: Realizările sunt ale echipei sale de profesioniști. Cele rele se datorează managementului defectuos din regii și funcționarilor care obstrucționează actul administrativ (VIDEO)

Marius Parteni

Mesajul sfâșietor transmis de o pășcăneancă primarului Dumitru Pantazi și aleșilor locali: „Cum sunt protejată împotriva acestui abuz: interzicerea dreptului la viață?”

Marius Parteni

Viceprimarul municipiului, chemat la raport!

Ema Roman
Încarcă...