NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Oficialităţile au depus coroane la monumentele eroilor din Paşcani şi suburbii (Foto)

„Eroi au fost, eroi sunt încă, și-or fi în neamul românesc!”… Ziua Eroilor a fost marcată şi în acest an în municipiul Paşcani şi suburbiile sale. De dimineaţă, şefii Primăriei, membrii legislativului local, reprezentanţi ai mediului de afaceri din Paşcani, dar şi simpli cetăţeni, au participat la slujba de pomenire a eroilor neamului, la biserica din Lunca.  

 

Acolo preotul Bisericii Sfântul Gheorghe a ţinut o cuvântare, după care a avut loc depunerea de coroane.

  

Conform programului dinante anunţat de şefii Primăriei, următoarea oprire a fost la Biserica Blăgești.

Coloana de maşini s-a îndreaptat către biserica din Sodomeni. Ulterior, toți au mers către Biserica Gâștești. A urmat de vizitat pentru a fi depuse coroane Troița din Cartierul Fântânele. La ora 11.00, tot alaiul s-a îndreptat spre Monumentul de pe Strada Ștefan cel Mare. În curtea Protopopiatului a fost următoarea oprire.

La Biserica Înălțarea Domnului, care a sărbătorit astăzi și hramul a avut loc ultima depunere de coroane a itinerariului stabilit. Toți cei prezenți au ascultat slujba, după care au fost depuse și coroanele.

Enoriașii bisericii au ascultat predica părintelui protopop Pavel Postolache și au ținut un moment de reculegere pentru eroii neamului.

În România, în 1920 s-a stabilit Ziua Eroilor să se desfășoare în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului. Această dată a fost stabilită şi ca urmare a Tratatului de la Versailles, unde țările beligerante s-au obligat la întreținerea mormintelor ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, precum și a monumentelor comemorative de război dedicate acestora. În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării și întregirea neamului.

 

Advertisements

Related posts

Ședință extraordinară cu vot la foc automat

Irina Gherasim

Secretarii din judet, instruiti pe probleme de asistenta sociala

Redacția

Propunere: Clădire din piața deal transformată în Centru Social. Proiectul va fi discutat săptămâna aceasta

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site