RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Octogenară accidentată de o autoutilitară pe un drum din Răchiteni! Şoferul nu şi-a dat seama că a lovit-o! Bătrâna a decedat la spital

Moarte cumplită pentru o femeie de 86 de ani, victima unui accident rutier în care a fost implicată o autoutilitară. 

Bătrâna se afla pe un drum din Izvoarele, comuna Răchiteni, când a fost acroşată de autoutilitară. Se pare că şoferul abia urcase la volan, după o pauză de câteva minute. A plecat de pe loc, iar la efectuarea virajului la stânga ar fi lovit bătrâna cu partea laterală faţă.

“În jurul orelor 09.00, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că pe raza comunei Răchiteni a avut loc un accident rutier soldat cu victime omeneşti. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a rezultat faptul că şoferul unui auto, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară şi o semiremorcă, ar fi oprit voluntar pe partea dreaptă a drumului public 739, în interiorul localităţii Izvoarele din comuna Răchiteni, iar la punerea în mişcare de pe loc, şi la efectuarea virajului la stânga, ar fi acroşat cu partea laterală faţă a autoutilitarei, o femeie care în calitate de pieton s-ar fi aflat în partea din faţă a ansamblului de vehicule”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţiei Iaşi.

  

Conform poliţiştilor, la volanul autoutilitarei se afla un bărbat care nu şi-a dat seama că a produs un accident. Omul a fost atenţionat de un coleg şi s-a întors imediat la faţa locului. Poliţiştii l-au testat cu alcoolscopul, rezultatul fiind 0. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

“După impact, conducătorul auto şi-ar fi continuat deplasarea, fiind anunţat de un coleg despre producerea acestui eveniment rutier. Conducătorul auto a fost identificat de poliţişti la faţa locului. De asemenea, a fost testat  alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ IAŞI.

Pentru salvarea victimei a ajuns în ajutor o ambulanţă cu medic care aparţine Substaţiei Paşcani. Bătrâna a primit asistenţă medicală de urgenţă, însă starea acesteia era extrem de gravă.  

“Serviciul de Ambulanţă Judeţean Iaşi, Substaţia Paşcani, a fost solicitat să intervină în localitatea Izvoarele, comuna Răchiteni, la un accident rutier cu victimă. A fost dirijat imediat un echipaj medical de urgenţă cu medic. Ajuns la locul solicitării au găsit o victimă de sex feminin de 85 de ani, lovită de un tir”, a declarat Nicolai Pralea, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi.

Femeia a suferit mai multe traumatisme, contuzii şi fracturi, prezenta hipotermie şi se afla în şoc hemoragic. A fost preluată de ambulanţă şi transportată monitorizată la Spitalul Municipal din Paşcani.

“Era politraumatizată având traumatism cranio cerebral şi facial, contuzie toracică stângă, fracturi deschise la nivelul membrelor inferioare şi superioare, cu hipotermie, aflată în şoc hemoragic şi instabilă respirator. A fost evaluată şi i s-a acordat asistenţă medicală de urgenţă, şi a fost transportată monitorizată în Compartmentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal din Paşcani, pentru investigaţii de specialitate”, a completatpurtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi.

 

Related posts

MINIVACANŢA DE 1 MAI , ÎN SIGURANȚĂ

Redacția

Acțiune a polițiștilor pășcăneni. Doi șoferi au rămas pietoni

Răzvan Grecu

Barbatul din Bratesti care si-a omorat mama, ramane in arest

Redacția
Încarcă...