RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

O puştoaică de 16 ani a bătut cu scheme de karate un recidivist care voia să o violeze

O fată din Iaşi în vârstă de 16 ani şi care ieşise de la antrenamentele de karate a bătut la propriu un recidivist eliberat din închisoare şi care intenţiona să o violeze, ziua în amiaza mare! Evenimentul greu de crezut s-a întâmplat sâmbătă la amiază, pe o stradă din zona Cantemir. Faptul este real şi cu atât mai uimitor deoarece infractorul era deosebit periculos.

El fusese condamnat la închisoare pentru tentativă de omor. Individul, care a fost eliberat în urmă cu o lună de zile din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, s-a luptat la propriu cu adolescenta. Aceasta din urmă i-a aplicat mai multe lovituri de karate individului, în timp ce el încerca să o târâie într-un tufiş pentru a o viola. Lupta dintre cei doi a fost observată de un trecător care a sunat la poliţie.

Minora în vârstă de 16 ani, care tocmai ieşise de la antrenamente, în jurul orei 14, de la o sală din zona străzii Decebal, nu a observat că este urmărită de un individ periculos „aprins de pofte“, după ce a stat patru ani de zile închis în penitenciar. Acesta se numeşte Vasile Răşcanu, în vârstă de 50 de ani, cu domiciliul în localitatea Mogoşeşti. El a urmărit-o pe fată până în apropierea aleii Rozelor, unde, profitând de vegetaţia de pe marginea străduţelor, a sărit pe ea, încercând să o dezbrace şi să o târască într-un loc ferit. Pentru a o intimida, acesta a început să o înjure şi să o ameninţe că o omoară dacă nu face ce vrea el. În acest timp, el încerca să o ţină de gură ca să nu ţipe. Tânăra s-a speriat pe moment, dar a apoi a început să-l lovească pe bărbatul periculos şi violent cu toată puterea, cu lovituri învăţate la antrenamente. În timp ce fata se apăra de individ cu toate puterile, a început să ţipe. Un trecător a auzit strigătele fetei şi a sunat la 112, spunând că un „bărbat bate o tânără“, neştiind că individul încerca să o violeze. În acelaşi timp, un alt trecător care se afla prin zonă a sărit pe agresor, la fel şi cel care a sunat la 112. Ei l-au ţinut pe „proaspătul“ deţinut eliberat din închisoare un minut, până a venit poliţia la faţa locului. Fata le-a povestit poliţiştilor că bărbatul a intenţionat să o violeze, fapt recunoscut de agresor. Imediat acesta a fost dus la Poliţia Municipiului Iaşi, unde, în urma cercetărilor, poliţiştilor le-au trecut fiori pe şira spinării când şi-au dat seama cu ce individ „s-a măsurat“ în luptă minora.

  

Atacatorul era eliberat condiţionat

Anchetatorii au fost uimiţi să constate că fata nu avea nicio zgârietură, în timp ce Vasile Răşcanu era lovit la faţă. El a recunoscut senin poliţiştilor că a fost eliberat în urmă cu o lună de zile din închisoare şi voia să se întoarcă la „zdup“. Pentru că nu mai făcuse sex de ceva timp, s-a gândit că cel mai bine pentru el ar fi să comită un viol. Individul fusese condamnat de judecători la şase ani de închisoare pentru tentativă de omor, din care a ispăşit patru ani. În urmă cu o lună a fost eliberat condiţionat, şi mai avea de ispăşit aproximativ 500 de zile de detenţie.

Poliţiştii l-au reţinut sâmbătă pentru 24 de ore, apoi a fost prezentat instanţei care a decis arestarea lui pentru 29 de zile. Poliţiştii au precizat că vor continua cercetările în privinţa bărbatului, pentru a se vedea dacă în timpul în care a stat în libertate a comis şi alte delicte.

cititi articolul complet pe Ziarul de Iasi

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Tânăr reținut de polițiștii pășcăneni pentru comiterea unei tâlhării

Redacția

Acțiune a polițiștilor din Târgu Frumos, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică

Redacția

Razie de amploare la Pașcani. Un tânăr care a distrus parbrizul unui autoturism a fost identificat de polițiști. Societate amenadată cu 2000 lei pentru că nu avea pază

Redacția
Încarcă...