RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

O metodă incredibilă de a extrage aurul din electronice vechi

O echipă de cercetători de la ETH Zurich (Elveția) a făcut o descoperire despre care afirmă că ar putea transforma reciclarea deșeurilor electronice într-o adevărată mină de aur. Cum am putea extrage aurul din electronice vechi?

Cercetătorii au conceput o metodă inovatoare pentru extragerea metalelor prețioase din deșeurile electronice, o metodă durabilă bazată pe un produs secundar al industriei alimentare. Și aceasta este și destul de profitabilă. Echipa sugerează că, pentru fiecare dolar cheltuit, ar putea obține aur în valoare de 50 de dolari.

Cel mai important, spun ei, este că e un proces incredibil de prietenos cu mediul. Echipa a descoperit că bureții de proteină fibrilară, realizați din produse secundare bogate în proteine provenite din producția de brânză, pot fi utilizați pentru a extrage aurul din electronice vechi.

„Faptul pe care îl iubesc cel mai mult este că folosim un produs secundar al industriei alimentare pentru a obține aur din deșeurile electronice. Nu poți obține ceva mai sustenabil decât atât!”, a declarat coautorul și profesorul Raffaele Mezzenga, de la ETH Zurich.

  

O metodă foarte profitabilă de a scoate aurul din electronice vechi

După cum este detaliat într-un nou studiu publicat în revista Advanced Materials,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

The Economist: Aplicația ReelShort, cel mai recent export chinezesc care cucerește America

Redacția

Ce spun reprezentanții Coaliției despre implicarea SUA în deblocarea dosarului Schengen

Redacția

Harta puterii în Guvernul Ciucă

Redacția
Încarcă...