NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

O companie nationala va concedia 100 de salariati

Desi Posta Romana va disponibiliza, începând cu luna iulie, 3.750 de salariati, reprezentând un procent de 15 la suta din numarul actual al angajatilor companiei, in Iasi inca nu s-a stabilit cati angajati vor ramane fara un loc de munca.

Liderii de sindicat din tara au fost chemati la Bucuresti pentru a stabili impreuna cu conducerea Companiei Nationale Posta Romana normarea si disponibilizarea in judete. Disponibilizarea colectiva de la inceputul lunii iulie ar determina ca la nivelul judetului, numarul celor peste 800 de angajati ai Postei din Iasi, cu o medie salariala de aproximativ 1.100 lei, sa scada semnificativ.
Conform reprezentantilor sindicatelor din Iasi, seria disponibilizarilor a inceput deja in mediul rural, iar numarul celor din Iasi ar putea fi redus la 700 de angajati. O parte din factorii postali au fost nevoiti sa renunte la locul de munca, pentru ca lucrau cu jumatate de norma si trebuiau sa mai lucreze in alte doua sau trei sate. “Deocamdata suntem in discutii privind normarea si aplicarea acestei decizii de disponibilizare. Dupa ce se discuta cu sindicatele, vom stabili ce se va intampla si in judet. La nivel national se vor disponibiliza 3.750 de angajati ai Postei. Pentru fiecare judet ar fi o medie de aproape o suta de angajati. Acum se lucreaza la criteriile de disponibilizare, iar spre sfarsitul saptamanii vom afla care este situatia in Iasi”, a declarat Elena Barlescu, liderul de sindicat al Postei din Iasi.

Advertisements

 

  

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements
Advertisements

Related posts

Cel mai mare dovleac din Europa cântărește peste o tonă, un record mondial (FOTO)

Redacția

Echipa “Românii au talent” vine la Paşcani! Află când sunt preselecţiile

Ema Roman

Pandemia de coronavirus. Grupul GRAMPET lansează Trenul Solidarităţii Româneşti

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site