NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

O bătrână din Vânători a murit de tetanos, o boală care, odată declanșată, nu mai poate fi oprită

O femeie în vârstă de 75 de ani din localitatea Vânători a murit de tetanos. Este primul deces cauzat de această boală din ultimii 10 ani în zona municipiului Pașcani.

Pe data de 20 mai femeia a ajuns la spital, fiind suspectată de tetanos de către medici, apoi a fost transferată la Iași. Doctorii au făcut tot posibilul să salveze viața bătrânei, însă din păcate a murit în urmă cu două zile, deoarece toxina produsă în urma infectării se fixase deja în organism. Tetanosul se manifestă prin contracții musculare puternice care duc la stop cardiorespirator în urma blocării mușchilor inimii. Când a ajuns la spital femeia prezenta o plagă delabrantă suprainfectată la genunchiul stâng, pe care o avea de două săptămâni. Din păcate, bătrâna nu a mai putut fi salvată din cauză că a venit prea târziu, iar odată cu înaintarea în vârstă, imunitatea organismului la aceasta boală scade puternic sau devine chiar nulă. Boala este produsă de o bacterie (care se găsește oriunde pe sol, plante etc) anaerobă și se dezvoltă foarte repede în plăgile acoperite. Ea elimină o toxină foarte puternică. Toxina difuzată de sânge, odată fixată pe țesuturile musculare din organism, nu mai poate fi eliminată și duce la contracții foarte puternice finalizate cu decesul bolnavului.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

  

 

 

Advertisements

Related posts

APEL UMANITAR! Una dintre victimele accidentului de autocar din Brașov are nevoie de SÂNGE

Redacția

Lecţia de ambiţie a studentului orb care învaţă italiana şi spaniola la Universitatea „Al. I. Cuza“: „De la 16 ani nu am mai văzut deloc“

Redacția

România s-ar putea confrunta cu cea mai caldă vară din ultimii 100 de ani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site